Scroll direct naar
Op zoek naar een vegan alternatief voor ricotta? Dit recept voor een plantaardige versie is super simpel en écht heel lekker. De edelgistvlokken geven een kazige smaak en de cashews zorgen voor een grove structuur.
Ricotta wordt gebruikt in veel heerlijke recepten. Aan de dierlijke variant kleeft echter ontzettend veel dierenleed, uitstoot en risico voor je gezondheid. Maar geen zorgen; in een handomdraai maak jij zelf een grote portie cashew-ricotta die echt heerlijk is. Ik gebruikte deze ricotta o.a. op deze zoete aardappel crostini met vegan ham en deze vegan kiprollade met gremolata.
Geen zin om 'm zelf te maken? Koop dan Violife Creamy. Ook lekker en werkt in de meeste recepten als goede vervanger voor ricotta.
Ingrediënten plantaardige ricotta
- 100 gr cashewnoten (ongezouten, 2 uur geweekt in heet water)
- 20 gr edelgistvlokken
- 50 ml plantaardige melk naar keuze (bijv. amandel of soja)
- 3 el citroensap
- zout naar smaak
Zelf vegan ricotta maken
Maak de cashew-ricotta door de ingrediënten hiervoor grondig te mengen in de keukenmachine of met de hand tot een grove en stevige structuur. Voeg eventueel meer plantaardige melk toe als het te droog is.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!