Vegan ajam pedis

Diner Recepten
1 maart 2021

Ajam pedis betekent letterlijk 'hete kip'. Maar wist je dat je hete kip anno 2021 ook zónder echte kip kunt maken? What a time to be alive!

Dit typisch Indonesische gerecht is nét zo lekker met plantaardige kip als met ouderwetse echte kip, want de smaak komt natuurlijk echt niet van de kip maar van de kruiden! En die zijn plantaardig ;) Ajam pedis is heerlijk bij een Indonesische rijsttafel of zoals ik 'm vaak eet: bij de Urap Urap

Ajam pedis met Urap Urap

Ajam pedis met Urap Urap

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 pakje plantaardige kip (bijv van Naturli, Vegetarische slager of een ander merk). 
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2cm verse gember fijngesneden
  • 1 tl palmsuiker
  • 2el misopasta
  • 2 blaadjes djoeroek poeroet
  • 5el tomatenpassata
  • 1el chiliflakes (of 2tl sambal oelek)
  • Zout & peper naar smaak
Controleer altijd zelf of er geen ingrediënten uit het lijstje ontbreken

Controleer altijd zelf of er geen ingrediënten uit het lijstje ontbreken

Bereiden:

  • Mix eerst alle kruiden, tomatenpassata, ui, knoflook en gember in een grote kom.
  • Marineer de chick free stukjes in het mengsel.
  • Laat even 10 minuten intrekken.
  • Bak dan in een pan met een beetje olie goudbruin.
Dennis

Dennis

Hi! Ik ben Dennis, bioloog met hart voor dierenwelzijn en duurzaamheid, diehard foodie en gek op prikkelende gedachten. 

Lees meer

Plantbased Dennis op Instagram

Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.