Urap Urap

Diner Recepten
1 maart 2021

Scroll direct naar

    Urap urap is één van m’n favoriete gerechten als ik echt even heel gezond wil eten en niet te lang in de keuken wil staan. Het is namelijk écht weer een gevalletje gooi-het-in-de-pan-en-klaar.

    Het is een typisch Indonesisch gerecht boor-de-vol groenten en smaak die heerlijk is met rijst en bijvoorbeeld met knapperige tempeh of vegan ajam pedis. Hij is ook heerlijk als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel!

     

    Ingrediënten voor 2-3 personen

    • 200g sperziebonen
    • 200g spinazie
    • 1 spitskool
    • 125g taugé
    • 1 ui
    • 1 grote teen knoflook
    • 5 blaadjes djoeroek poeroet (citroenblaadjes)
    • 2el misopasta (of vegetarische trassi)
    • 1 rode peper
    • 1tl palmsuiker/bruine suiker
    • 4el kokosrasp
    • 1tl korianderzaad
    • 1tl kurkuma
    • 75g zilvervliesrijst pp
    • Scheutje olie om in te bakken.
    Controleer altijd zelf of er niks uit het lijstje ontbreekt op de foto

    Controleer altijd zelf of er niks uit het lijstje ontbreekt op de foto

    Bereiden:

    • Stoom de boontjes in een laagje water gaar in de magnetron of kook ze gaar.
    • Fruit het uitje in een scheutje olie tot glazig in een diepe wokpan.
    • Voeg de djoeroek poeroet, knoflook, misopasta, rode peper, palmsuiker, geraspte kokos, korianderzaad, kurkuma en 50ml water toe. Meng goed en laat 2 minuten pruttelen.
    • Voeg de rest toe en laat gedurende 8 min pruttelen tot de groenten gaar zijn en de spinazie en kool geslonken zijn.
    Dennis

    Dennis

    Hi! Ik ben Dennis, bioloog gespecialiseerd in dierenwelzijn en ethiek en een diehard vegan foodie die jou graag laat zien hoe makkelijk, leuk, divers en logisch een vegan lifestyle is.  

    Lees meer

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.