Scroll direct naar
Ajam pedis betekent letterlijk 'hete kip'. Maar wist je dat je hete kip anno 2021 ook zónder echte kip kunt maken? What a time to be alive!
Dit typisch Indonesische gerecht is nét zo lekker met plantaardige kip als met ouderwetse echte kip, want de smaak komt natuurlijk echt niet van de kip maar van de kruiden! En die zijn plantaardig ;) Ajam pedis is heerlijk bij een Indonesische rijsttafel of zoals ik 'm vaak eet: bij de Urap Urap.
Ingrediënten (2 personen)
- 1 pakje plantaardige kip (bijv van Naturli, Vegetarische slager of een ander merk).
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2cm verse gember fijngesneden
- 1 tl palmsuiker
- 2el misopasta
- 2 blaadjes djoeroek poeroet
- 5el tomatenpassata
- 1el chiliflakes (of 2tl sambal oelek)
- Zout & peper naar smaak
Bereiden:
- Mix eerst alle kruiden, tomatenpassata, ui, knoflook en gember in een grote kom.
- Marineer de chick free stukjes in het mengsel.
- Laat even 10 minuten intrekken.
- Bak dan in een pan met een beetje olie goudbruin.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!