Easy vegan rendang

Diner Recepten
17 mei 2020

Scroll direct naar

    Nadat ik in Indonesië zwaar verslaafd raakte aan rendang, moet en zou ik eenmaal thuis met een makkelijk recept komen om dit regelmatig te blijven eten. Zowel in Indonesië als in Nederland heb ik veel verschillende variaties plantaardige rendang uitgeprobeerd en ik kom uiteindelijk uit op één simpel minimalistische gerecht en een uitgebreidere versie. Hier vind je de simpele!

    Ingrediënten voor 2-3 personen:

    • 450gr krieltjes
    • 75gr (onbereid) soja stukjes van Valle del Sole (ah en toko’s). Andere sappige vleesopvolger kan ook!
    • 400gr sperzieboontjes
    • 1 pakje rendang kruidenpasta*
    • 2 sjalotten
    • 150ml kokosmelk,
    • 150ml water
    • Scheutje olie.

    * Ik heb veel verschillende merken rendang kruidenpasta's geprobeerd en vond dat er veel verschil in kwaliteit is. De  twee merken hieronder kwamen voor mij het beste uit de test, met de zilveren van BH Nanyang op 1 en de gele van Adabi op 2 (beide bij een Aziatische supermarkt gevonden), maar probeer vooral zelf een aantal verschillende merken om te zien welke jij het lekkerst vindt! Ook de grote supermarktketens hebben verschillende merken, maar let op: ze zijn zeker niet allemaal vegan. Sommige bevatten melk of garnalen. 

    Hoe maak je het:

    • Week de sojastukjes gedurende 20 minuten in warm water.
    • Snijd ondertussen de ui in kleine stukjes en fruit in olie tot glazig.
    • Voeg na 3 minuten de aardappeltjes toe en bak mee tot deze een kleurtje krijgen.
    • Voeg de boontjes toe en bak nog 3 minuten mee.
    • Voeg 150ml water toe, doe een deksel op de pan en stoom de boontjes gaar in 4 minuten.
    • Giet nu het water van de soja stukjes af en druk al het vocht eruit. Voeg de sojastukjes toe aan de pan samen met de kruidenpasta en de kokosmelk. Laat het geheel nog zo’n 10 minuten pruttelen op laag vuur.
    • Als het te droog wordt, voeg nog wat water of kokosmelk toe.

    Eet smakelijk!

    Dennis

    Dennis

    Hi! Ik ben Dennis, bioloog met hart voor dierenwelzijn en duurzaamheid, diehard foodie en gek op prikkelende gedachten. 

    Lees meer

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.