Romige mini-trifle met verse mango, sinaasappel en vegan stroopkoek-crumble

Baksels en lekkers Recepten
17 december 2021

Scroll direct naar

    Onder de vanille-room schuilt een onzichtbaar laagje mangosaus als frisse verrassing en onderaan de mini-trifle wacht het hoogtepunt: de crumble van vegan stroopkoekjes die perfect samengaan met de room. 

    Wil je 'm glutenvrij maken of geen fan van de stroopkoekjes? Vervang ze dan door jouw favoriete (glutenvrije) vegan koekjes. In plaats van de Alpro Whipping Room zelf op te kloppen, kun je ook tegenwoordig ook een stevigere, kant-en-klare vegan slagroom uit een spuitbus kopen van eigen merk van de Albert Heijn en Jumbo, of van het met Melkan bij de Plus, Dirk en Deen.

    Dit is één van de drie recepten die ik in opdracht van de Vegetariërsbond uit de kerst-Allerhande 2021 heb geveganized. Klik hier om de originele versie te zien, waar dieren ontzettend voor moesten lijden en sterven, met veel uitstoot, natuurverlies en gezondheidsrisico als gevolg. 

    Naast deze trifle maakte ik ook een vegan versie van de zoete aardappel crostini als voorafje en een kiprollade in een hamjasje als hoofdgerecht. Dit was een tof groepsproject die ik met collega-instavegans mocht doen. Het volledige Vegan Allerhandig magazine met 20 vegan versies van feestelijke recepten kun je gratis als e-book downloaden via deze link. 

    Ingrediënten

    Voor vier porties

    • 2x Alpro Whipping 250 ml (of andere plantaardige slagroom)
    • 2 eetrijpe mango’s
    • 1 vanillestokje of 2 el vanille aroma
    • 2 sinaasappels
    • 120 gr Punselie's Stroopkoekjes classic (±8 stuks, mag ook meer) of je eigen favoriete koekjes
    • 1 el suiker

    Bereiding

    1. Schil de mango’s, snijd een kwart in kleine blokjes en pureer de rest met de staafmixer tot een gladde saus.
    2. Snijd de sinaasappel in zo dun mogelijke plakjes en snijd van elk plakje de schil rondom weg.
    3. Klop de Alpro Whipping, de vanille en de suiker op met de garde of in de keukenmachine tot een stevige room.
    4. Verkruimel in ieder glaasje twee koekjes op de bodem en plaats vervolgens de sinaasappelplakken rechtop en rondom tegen de wand van het glas.
    5. Vul een derde van de resterende ruimte met de room, (optioneel nog een laagje koekkruim), gevolgd door een derde met de mangosaus en tot slot nog een derde met room. Top ‘m af met de mangoblokjes!
    Dennis

    Dennis

    Hi! Ik ben Dennis, bioloog gespecialiseerd in dierenwelzijn en ethiek en een diehard vegan foodie die jou graag laat zien hoe makkelijk, leuk, divers en logisch een vegan lifestyle is.  

    Lees meer

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.