Kokos-lemon poppy cake

Baksels en lekkers Recepten
29 november 2020

Scroll direct naar

    Hoewel mijn bananenbrood-recept nog altijd mijn meest populaire recept is, is deze kokos-lemon poppy cake mijn nieuwe favoriete baksel (samen met de bosbessen-frambozencake dan). En nog mega simpel ook!

    Ingrediënten

    Ik gebruikte een cakeblik van ongeveer 15 cm lang en 8 cm hoog. Hier haal je ±8 dikke plakken uit.

    • 2 citroenen
    • 400 gram bloem
    • 1 tl bakpoeder
    • 2 tl vanille extract
    • 30 gram maanzaad (25 gram in de cake, 5 gram voor de topping)
    • 60 gram suiker (50 gram in de cake, 10 voor de icing)
    • 60 ml plantaardige olie
    • 260 ml plantaardige melk (soja werkt goed)
    • 50 gram plantaardige boter
    • 150 ml dikke kokosmelk
    • 2 el maizena
    • Snufje zout

    Hoe maak je ‘m

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden
    2. Pers het sap uit de twee citroenen en rasp de schillen. Houd een paar kleine citroenpartjes over om straks de bovenkant te versieren (zie foto). 
    3. Meng de bloem, 25 gram maanzaad en een snufje zout grondig in een kom.
    4. Meng een kwart van het citroensap in een bakje en meng met de bakpoeder. Voeg dit toe aan het mengsel van bloem.
    5. Klop de boter, suiker, olie, melk, de overige driekwart van het citroensap, de citroenrasp van 2 citroenen (bewaar een beetje voor de topping!) en 1 tl vanille extract op in een andere kom tot een glad geheel.
    6. Meng nu het bloem-mengsel grondig met het boter-mengsel.
    7. Schep het beslag in een cakeblik en zet in de oven voor 40 minuten.
    8. Maak ondertussen vast de icing! Mix de kokosmelk, maizena, 1 el vanille extract en suiker in een pannetje, zet op medium vuur en laat 10 minuten zachtjes koken tot het wat ingedikt is.
    9. Haal de cake uit de oven, maar laat ‘m eerst goed afkoelen voordat je de icing erop doet.
    10. Verspreid de icing over de bovenkant en garneer met maanzaad, citroenrasp en citroenpartjes.

    Noot: Ik probeer altijd de hoeveelheid suiker zo laag mogelijk te houden in m’n baksels, omdat ik denk dat je gewoon went aan een niveau van zoet. Voor mij is ie zo zoet genoeg, maar voor veel mensen misschien niet. Mocht je de cake zoeter willen hebben, escaleer dan lekker met de hoeveelheid suiker :)

    Dennis

    Dennis

    Hi! Ik ben Dennis, bioloog gespecialiseerd in dierenwelzijn en ethiek en een diehard vegan foodie die jou graag laat zien hoe makkelijk, leuk, divers en logisch een vegan lifestyle is.  

    Lees meer

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.