Brasserie 1560 - IJsselstein

Overige steden Vegan hotspots
13 januari 2021

Scroll direct naar

    Misschien wel het bekendste en beste restaurant van mijn hometown IJsselstein en tevens de enige die écht vegan-friendly is. 

    Brasserie (Tijdens corona ook thuis-uiteten)
    Weidstraat 1, 3401 DL IJsselstein
    https://brasserie1560.nl 

    Ik heb in mijn jeugd vele malen bij het knusse en gezellige 1560 gegeten. Alleen at ik dan vooral rundercarpaccio vooraf, gevolgd door varkenshaas-saté... Inmiddels zijn ze, mede-dankzij een vegan chef, goed op de plantaardige tour!

    Hoewel mijn vegan moeder hier regelmatig komt voor hun bekende vegan pokébowls, heb ik nog niet de kans gehad om bij ze langs te gaan om de nieuwe vegan gerechten te proberen. Ik ben recent echter wel twee keer thuis-uiteten geweest bij 1560 en dat smaakt absoluut naar meer! Door de duidelijke instructies en verse, voorgesneden ingrediënten zet je in een handomdraai prachtige gerechten op je eigen eettafel!

    Thuis-uiteten

    In het thuis-uiteten menu van januari 2021 hebben wij genoten van het volgende:

    • Hartige strüdel met mango-chutney en spinazie
    • Sashimi van tomaat met wakamé (zeewier), gember, wasabi-mayonaise en wasabi-pindacrumble
    • Faux gras met balsamico uitjes, radicchio, vijgenpartjes en abrikozencompote
    • Pompoensoep met pompoenpit-pesto
    • Portobello wellington met daarbij gegrilde groentesalade met pesto en champignons
    • Vijgen panna cotta met brownie, pecan, speculaascrumble en fudge

    Kerstdiner

    Kort daarvoor, tijdens de kerst, kozen we er echter ook al voor om thuis-uiteten te gaan bij 1560! Af en toe heel even de keuken induiken om vervolgens een restaurant-waardig gerecht te serveren was een ideaal alternatief voor het écht uiteten kunnen. Omdat we twee keer kort achter een pakket bij 1560 bestelden, kwamen sommige gerechten wel overeen. 

    •  Vers brood met hummus vooraf
    • Pompoensoep met amandelschaafsel en pompoenpit-pesto
    • Faux gras met balsamico-uitjes, vijgen, abrikozencompote en pastinaakchipjes
    • Risotto met rucolapesto
    • Bietensteak
    • Panna cotta met sticky chocolatecake en karamelfudge
    Dennis

    Dennis

    Hi! Ik ben Dennis, bioloog gespecialiseerd in dierenwelzijn en ethiek en een diehard vegan foodie die jou graag laat zien hoe makkelijk, leuk, divers en logisch een vegan lifestyle is.  

    Lees meer

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.