Scroll direct naar
Ik at vroeger elke dag een omelet. Drie eieren per dag… Waarom? Ik vond het mega lekker en mij ooit is wijsgemaakt dat ik daar m’n eiwitten vandaan zou moeten halen. Nu weet ik wel beter.
De ei-industrie is één van de meest brute industrieën (na de zuivelindustrie) waarvoor we in Nederland jaarlijks 45 miljoen kuikentjes vergassen op de eerste dag van hun leven. Puur omdat het mannetjes zijn en dus nooit eieren zullen leggen. Zij zijn slechts een restproduct van de ei-industrie, net zoals kalfjes een restproduct zijn van de zuivelindustrie. En ja, dit geldt net zo goed voor biologische, rondeel en 3-sterren Beter Leven keurmerk eieren.
Maar goed nieuws voor iedereen die net als ik wel z’n hele leven gewend is geraakt aan bakken met eieren en is gaan houden van de smaak van een omelet: je kunt eieren supermakkelijk vervangen, waar je het ook voor nodig denkt te hebben! Op deze pagina vertel ik hoe je dat doet. En heb je deze scrambled Eggy Tofu al eens geprobeerd? Deze bevat meer eiwitten dan dierlijke scrambled eggs en is veel gezonder doordat er geen dierlijke verzadigde en transvetten in zitten.
Pasgeleden is er echter nóg een gouden toevoeging in de schappen van de Albert Heijn verschenen: een kant-en-klaar vegan omelet van tofu. Ik heb die uiteraard meteen geprobeerd en als echte omelet liefhebber ben ik oprecht enthousiast. En met maar liefst 16 gram eiwit bevat deze tofu omelet meer eiwit per 100 gram dan een omelet!
Het is wel een hybride tussen een burger en een omelet, maar de smaak is onmiskenbaar een omelet. Pimp ‘m nog wel even met de nodige sausjes en kruiden die je vroeger over je ouderwetse, dierlijke omelet gooide!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!