Bloemkool- kikkererwtensalade

Lunch Recepten
4 juli 2023

Scroll direct naar

    Deze salade steelt de show bij je volgende dinner party of simpelweg aan de lunchtafel. Of nog beter: tijdens een zonnige picnick! 🧺🌈 Zo makkelijk en kleurrijk en zo vol met heerlijke smaken! ☀️

    Geroosterde bloemkool en kikkererwten, tahini, warme komijn, citroen, frisse dille en abrikoos… Moet ik nog meer zeggen? Ga ‘m maken en proef zelf de smaaksensatie terwijl je lichaam “Mmmm, dankjewel 💚” tegen je zegt 😁

    Ingrediënten

    30 minuten

    2 personen

     

    🌱 1/2 bloemkool

    🌱 2 eetlepels komijn

    🌱 1 eetlepel paprikapoeder

    🌱 1 eetlepel oregano

    🌱 200 gram kikkererwten

    🌱 1 eetlepel knoflookpoeder

    🌱 olijfolie

    🌱 circa 80 gram parelcouscous

    🌱 handje gedroogde abrikozen

    🌱 100 gram veldsla

    🌱 handje geroosterde hazelnoten

    🌱 paar takjes dille

    🌱 3 stengels bosui

    saus:

    🌱 4 eetlepels vegan yoghurt

    🌱 3 eetlepels tahini

    🌱 sap van 1 citroen

    🌱 3 eetlepels water

    Bereiding

    1. Snijd de bloemkool in roosjes en meng met een scheutje olijfolie, oregano, zout en peper paprikapoeder en komijn. Bak deze in een oven (220°c) of airfryer (200°c) voor circa 15 minuten.

    2. Meng intussen kikkererwten met peper en zout, een scheutje olie en knoflookpoeder. Rooster deze op dezelfde manier.

    3. Kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.

    4. Maak de dressing: meng alle saus ingrediënten met elkaar. Voeg eventueel nog meer water toe om een romige dressing te creëren.

    5. Hak abrikozen en bosui fijn. Pluk wat stukjes van de dille.

    6. Serveer de salade. Begin met sla, wat dressing, parelcousous, de geroosterde groente, meer dressing, de fijngehakte ingrediënten en hazelnoten.

    Enjoy!

    Elle

    Elle

    Hi! Ik ben Elle: vegan foodie, content creator en receptontwikkelaar 👩🏻‍🍳 Ik inspireer het liefst zo veel mogelijk mensen om plantaardig(er) te gaan eten door ze te laten zien (en proeven) hoe lekker vegan eten kan zijn!

     

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.