Verfrissende sobanoedels

Diner Recepten
25 juli 2022

Scroll direct naar

    Als het warm is en je hebt zin in iets verkoelends, of gewoon als je eens wat nieuws wilt proberen: deze koude sobanoedels zijn misschien wel jouw nieuwe favoriet! Eenvoudig, gezond, eindeloos mee te variëren en oh-zo-verfrissend. 🙋🏻‍♀️

    Je maakt een koude bouillon met geraspte komkommer, gember, chili, knoflook en als finishing touch: ijsklontjes. Klinkt gek? Je zal aangenaam verrast zijn! De smaken passen perfect bij elkaar en je hebt al het goeie van soep in een koele vorm. 🌱

    Ingrediënten

    Twee personen

     

    🌱 130 gram sobanoedels

    🌱 3 tenen Knoflook

    🌱 Stuk geraspte gember (1 flinke eetlepel)

    🌱 ½ chilipeper (optioneel)

    🌱 2 eetlepels sojasaus

    🌱 1 eetlepel rijstazijn

    🌱 1 eetlepel Sesamolie

    🌱 850 ml koud water

    🌱 Bouillonblokje (we raden aan: maggi cube)

    🌱 1 theelepel five spicepoeder

    🌱 1 stengel lente ui

    🌱 2 stuks Shanghai paksoi

    🌱 80 gram edamame boontjes

    🌱 Ijsklontjes

    🌱 1 komkommer

    🌱 ½ norivel

    🌱 Sesamzaadjes ter decoratie

    🌱 Koriander naar smaak

     

    Bereiding

    1. Pers de knoflook, rasp de gember, hak de en bosui chilipeper fijn. Houd het groene gedeelte van de bosui apart voor decoratie.
    2. Kook de sobanoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel goed af met koud water of plaats in een ruime kom met ijswater na het koken.
    3. Snijd de paksoi doormidden. Blancheer voor 2 minuten of bak in de pan. Voor het serveren is het mooi om je de paksoi heel te houden. Spoel ook goed af of plaats in ijswater.
    4. Fruit de ingrediënten van stap 3 in een (soep)pan in sesamolie. Voeg een klein scheutje water toe, verwarm en laat de bouillon erin oplossen. Zet het vuur uit. Voeg vervolgens koud water toe samen met sojasaus, rijstazijn en five spice. Rasp nu je komkommer en voeg de rasp (met vocht) toe aan je bouillon. Meng en proef goed en breng je bouillon eventueel verder op smaak. Plaats in de koelkast: de bouillon moet goed koud zijn.
    5. Knip of hak je norivel in kleine stukjes.
    6. Serveer je sobanoedels met de bouillon, edamame boontjes, shanghai paksoi, lente ui en norivel. Je kunt koriander naar smaak toevoegen. Plaats tot slot wat ijsklontjes in je bouillon voor het serveren zodat het extra koud en verfrissend is!

    Varieer met verschillende soorten noedels, groente en smaken en maak je eigen versie!

    Elle

    Elle

    Hi! Ik ben Elle: vegan foodie, content creator en receptontwikkelaar 👩🏻‍🍳 Ik inspireer het liefst zo veel mogelijk mensen om plantaardig(er) te gaan eten door ze te laten zien (en proeven) hoe lekker vegan eten kan zijn!

     

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.