Scroll direct naar
Met deze vegan versie van de welbekende Thaise kokossoep Tom Kha Kai waan je je direct weer in Thailand. Kha betekent laos (galangal) en Kai betekent kip. En met de heerlijke plantaardige kipstuckjes van tegenwoordig maak je hartstikke makkelijk een lievere en veel gezondere variant van deze soep.
Een goedgevulde tom kha kai is op zichzelf al vullend, maar hij is ook perfect om te serveren als voorgerecht bij één van m'n Thaise curry recepten: de rode curry, de panang curry of de massaman curry.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 milliliter biologische kokosmelk
- 40 gram verse laos (of 2 el fijngesneden)
- Plantaardige kipstuckjes
- 100 gram shiitakes, in reepjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 uitje, fijngesneden
- 1 rode peper, dunne plakjes
- 3 cm verse gember, in plakjes
- 2 stengels citroengras (als hele, gekneusde stengels in de pan, of in kleine stukjes).
- 3 limoenblaadjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 600 ml groentebouillon
- 2el limoensap
- Koriander (optioneel)
Bereiden
- Bak het uitje in een scheutje olie tot glazig in een diepe pan.
- Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Optioneel: bak de kipstuckjes ondertussen vast wat krokant in een aparte pan.
- Voeg de verse gember, citroenblaadjes, citroengras, laos en de helft van de rode peper toe aan de kokosmelk, deksel op de pan en 10 minuten zachtjes laten pruttelen.
- Voeg de groentebouillon, sojasaus en vervolgens de shiitakes en kip toe. Laat nog enkele minuten pruttelen.
- Voeg vlak voor het serveren het limoensap toe en garneer met plekjes rode peper en verse koriander (optioneel)
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!