Vegan Massaman Curry

Diner Recepten
7 mei 2021

Scroll direct naar

    Zeg ken jij de MASSAMAN? Deze simpele, vegan massaman curry is echt weer compleet anders dan de rode of panang curry waarvoor ik een tijdje terug de recepten deelde om zelf je échte Thaise curry paste te maken. 

    Die recepten leerde ik tijdens een kookcursus in Thailand en staan op de site. En superhandig: je kunt die curry paste één keer in bulk maken en in ijsblokjesvorm invriezen zodat je altijd een voorraad in huis hebt. So whenever you’re in a hurry, you can easily make a quick Thai curry!

    Deze keer houden we het simpeler, met een kant-en-klare curry pasta. Ik heb verschillende vegan varianten geprobeerd. Verreweg het lekkerst en gezondst was de biologische massaman paste van Onoff Spices via kazidomi.nl, maar hier laat ik die van Koh Thai zien omdat deze lekker makkelijk in alle supermarkten ligt en óók lekker is. Die van Fairtrade Original is ook goedgekeurd!

    Ingrediënten

    • 1 bloemkool (in roosjes)
    • 500g zoete aardappel (grof gesneden)
    • 3 tomaten (partjes)
    • 1 ui (fijngesneden)
    • 3-4 el Massaman curry paste
    • 400 ml kokosmelk

    Optioneel toe te voegen:

    • Eiwitten: plantaardige kipstuckjes of tofu
    • Chiliflakes naar smaak, 2el mushroom sojasaus, kardemom, limoensap
    • Meepruttelen: kaneelstokje, stengel citroengras
    • Lekker met rijst (maar hoeft niet, de zoete aardappel levert al carbs!)
    • Leftover groenten

    Bereiden

    1. Verwarm kokosmelk in een diepe wokpan (±200 ml, net de bodem bedekken). Zodra het begint te pruttelen, voeg de curry paste toe en meng grondig.
    2. Voeg de ui toe en na 2 min de bloemkool, tomaat en aardappel (+ evt de optionele toevoegingen).
    3. Voeg 200 ml water toe, meng grondig en laat 15 min pruttelen op laag vuur tot de groenten gaar zijn.
    4. Voeg vlak voor het serveren nog wat kokosmelk toe aan de pan om ‘m romiger te maken, optioneel citroensap naar smaak.

    In de pan lijkt het misschien niet veel, maar op het bord is het echt een enorme MASSAMAN. Okay sorry. 

    Eet smakelijk!😘

    Dennis

    Dennis

    Hi! Ik ben Dennis, bioloog gespecialiseerd in dierenwelzijn en ethiek en een diehard vegan foodie die jou graag laat zien hoe makkelijk, leuk, divers en logisch een vegan lifestyle is.  

    Lees meer

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.