Vegan pasta pesto met plantaardige zalmfilet

Diner Recepten
4 maart 2022

Scroll direct naar

    Deze héérlijke, plantaardige, visvriendelijke en gezondere versie van deze populaire klassieker zet je echt in een handomdraai op tafel! Dit vegan pasta recept bevat veel groente en eiwitten, maar vooral heel veel smaak.

    In deze post op mijn Instagram laat ik in 15 seconden zien hoe je 'm maakt. 

    De nieuwe plantaardige zalmfilet van Vivera is echt mind-blowing! Dat deelde ik al in deze post, waarin we ‘m aan echte visliefhebbers in Volendam lieten proeven. En hoe meer ik ermee experimenteer, hoe enthousiaster ik word!

    Je kunt ‘m op alle manieren gebruiken zoals je vroeger echte zalm gebruikte. Broodjes, ovenschotels, bowls, pasta’s, etc. In de pan, oven of airfryer. Perfect voor iedereen die van vis houdt, maar ook van vissen en de oceaan. En hun eigen gezondheid uiteraard, want deze plantaardige zalm bevat niet de giftige dioxines, pcb’s en brandvertragers die je in vis vindt, maar wél de omega-3 vetzuren die vis ‘gezond’ maken. Dit maken vissen overigens niet zelf, maar halen ze uit algen. De vis is dus sowieso altijd slechts een giftig tussenpersoon voor die omega-3.

    Ingrediënten

    (voor 2 personen) 🛒

    • 🌱 Vivera plantaardige zalm
    • 🌱 Pasta naar keuze *
    • 🌱 1 courgette
    • 🌱 150 gr cherry tomaatjes
    • 🌱 60 gr vegan groene pesto **
    • 🌱 125 gr vegan creme fraiche ***
    • 🌱 100 gr Zongedroogde tomaatjes
    • 🌱 Handje pijnboompitjes
    • 🌱 Optioneel: rucola
    • 🌱 1 teentje knoflook
    • 🌱 2 uien

    * Ik had hier de verse pasta al basilico van de appie. Lekker en vegan!
    ** Vele opties tegenwoordig, maar ik vind die van Puro lekker
    *** Ook vele opties, maar ik had de haver fraîche van de appie

    Bereiding 👨🏽‍🍳

    1. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1x1 cm. Halveer de helft van de cherrytomaatjes en laat de andere helft heel.
    2. Fruit in een ruime pan het uitje tot glazig in een scheutje olie. Bak vervolgens de knoflook kort mee.
    3. Bak ondertussen in een andere pan de plantaardige zalmfilet aan beide kanten lichtkrokant in een scheutje olie.
    4. Voeg de courgette en daarna alle cherry tomaatjes toe en bak gaar.
    5. Voeg de pasta toe aan de pan (al dente gekookt)
    6. Voeg de vegan pesto toe en roer grondig. Bak 2 minuten mee op middelhoog vuur.
    7. Voeg de vegan fraîche toe en roer grondig.
    8. Plaats in een bord (optioneel op een bedje van rucola) de pasta, de zongedroogde tomaatjes, daarop de zalmfilet (bestrijk met een extra laagje pesto!) en bestrooi met pijnboompitjes.

    Eet smakelijk! 🐟💙

    Dennis

    Dennis

    Hi! Ik ben Dennis, bioloog met hart voor dierenwelzijn en duurzaamheid, diehard foodie en gek op prikkelende gedachten. 

    Lees meer

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.