Scroll direct naar
Ik heb een oude liefde herontdekt en haar naam is udon: van die dikke, Japanse noedels. Ik kwam haar weer tegen toen ik van Eazie een hele reeks Wok Your Ways mocht samenstellen en proberen. Deze dikke noedels slurpen zó lekker weg, dat ik z.s.m. m’n eigen recept hiermee wilde maken om met jullie te delen.
Na een aantal trials, wat finetunen en versimpelen ben ik uitgekomen op deze eenvoudige, smaakvolle knaller van een recept – al zeg ik het superbescheiden zelf. Ik ben gewoon oprecht enthousiast.
Vooral in combinatie met teriyaki woksaus, één van de populairste Japanse smaken. Of nouja, teriyaki is eigenlijk een kooktechniek waarbij vlees of vis even wordt gebakken (yaki) in een marinade, waardoor het een kenmerkende glans (teri) krijgt #weerwatgeleerd #thankswikipedia
Ingrediënten (2 personen)
- Udon noedels (hoe dikker hoe beter)
- Plantaardige kipstuckjes (van de Vegetarische Slager blijven heerlijk, maar mocht je bij de Jumbo zijn: die van Heura zijn pas echt waanzinnig. No spon, mensen)
- 150-200 ml teriyaki woksaus. Van Go-Tan is mijn favoriet, maar de verse van de Appie is ook lekker.
- 200g wortel (in reepjes gesneden)
- 1 broccoli (in roosjes)
- 3 lente-uitjes
- 1 rode peper
- 1 el sesamzaadjes
Bereiden
- Bak eerst de kip krokant in een scheutje olie en vervolgens nog een minuutje in teriyaki. Zet apart.
- Wok de groenten wat gaar op hoog vuur in een diepe wokpan en voeg de teriyaki woksaus toe.
- Bereid indien nodig de noedels volgens verpakking en wok mee.
- Voeg tot slot de kip, rode peper, lente-uitjes en sesam toe.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!