The Quick Mexican

Diner Recepten
17 juni 2020

Scroll direct naar

    Voor als je even écht geen zin en tijd hebt om in de keuken te staan: dit is een gevalletje “tjak-het-in-de-pan-en-laat-het-pruttelen”. Het is een recept van de Appie die ik iets heb aangepast.

    Ingrediënten voor 3-4 personen

    • 1 uitje
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 blikken à 400g tomaten blokjes
    • Ongeveer 300g mais in blik
    • 400g kidneybonen
    • 3 paprika’s
    • 1 courgette
    • 300g driekleurenquinoa
    • 1 zakje taco kruiden (bijv. eigen merk of van Euromat)
    • 1 tl gerookte paprikapoeder
    • 300 ml water.

    Hoe maak je het

    • Fruit het uitje tot glazig.
    • Voeg de knoflook, mais, paprika en courgette (beide 1x1 cm gesneden) en de kidneybonen toe en bak 2 minuten.
    • Voeg vervolgens de kruiden, de blikken tomatenblokjes, de quinoa en het water toe.
    • Meng goed en laat het geheel 20-25 minuten pruttelen tot de quinoa gaar is.
    Dennis

    Dennis

    Hi! Ik ben Dennis, bioloog met hart voor dierenwelzijn en duurzaamheid, diehard foodie en gek op prikkelende gedachten. 

    Lees meer

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.