Scroll direct naar
Simpele pitabroodjes met shoarma of bijvoorbeeld met falafel, het is voor ons echt typisch vrijdagavond-comfortfood! Want plantaardig eten hoeft echt niks moeilijker of makkelijker te zijn dan dierlijk eten.
Op veler verzoek ga ik de komende tijd vaker tips delen voor de snelste en simpelste vegan gerechten (recepten kan ik het dan niet echt meer noemen) die je in een handomdraai in elkaar zet als je weinig tijd hebt of écht even geen zin hebt om je uit te sloven in de keuken. Want ik deel hier natuurlijk vaak wat luxere recepten die vooral mijn privé masterchef Mirek altijd een bijzondere draai weet te geven. Perfect voor een etentje of als je even wilt kokkerellen. Maar geloof me, zo eten wij (helaas) écht niet elke dag hoor!
Pitabroodjes zijn fantastisch, vooral met één van de vele varianten vegan shoarma die tegenwoordig in alle supermarkten liggen. Bijvoorbeeld van Vivera, Karma Kebab (voorheen Karma Shoarma), Albert Heijn eigen merk of Lekker Veggie van Jumbo. De keuze is reuze. Kies er zelf allerlei knapperige groenten bij - zoals sla, rauwkost, paprika, tomaatjes en/of komkommer - en klaar is kees!
Qua sausjes kun je ook eindeloos variëren, van pittige Aziatische saus tot knoflooksaus en van mayo tot satésaus. Tegenwoordig liggen vegan varianten hiervan in elke supermarkt. Knoflooksaus bijvoorbeeld van Albert Heijn of Jumbo eigen merk, maar ook makkelijk zelf te maken door een knoflookje en uitje te mengen met yoghurt of vegan mayo. Vegan satésaus heb je bijvoorbeeld van Samasaya (Appie) of van veel varianten van Remia (alle grote supermarkten).
Varieer je suf en maak het niet moeilijker dan nodig is als je weinig tijd of zin hebt om in de keuken te staan ;)
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!