Paddenstoelenrijst

Diner Recepten
14 oktober 2022

Scroll direct naar

    Een super herfstige maaltijd! Geniet van de hartige umami smaak van paddenstoelen en verse kruiden in combinatie met dit super makkelijke en lekkere gerecht! πŸ’šπŸ΄

    Eindeloos mee te variΓ«ren door verschillende kruiden, paddenstoelen en graansoorten te gebruiken. Echt de perfecte maaltijd voor na een lange herfstdag, serveer met wat geroosterde pompoen of tamme kastanjes en je sfeer is helemaal compleet πŸ‚πŸπŸŒ°

    IngrediΓ«nten

    15 minuten

    2 personen

    Β 

    🌱 1 ui

    🌱 2 tenen knoflook

    🌱 300 gram paddenstoelen naar keuze (bijvoorbeeld kastanje, oesterzwam en/of shiitake)

    🌱 140 gram rijst (bijvoorbeeld wilde- of meergranenrijst)

    🌱 1 groentebouillonblokje

    🌱 Peper en zout

    🌱 Verse Italiaanse kruiden (salie, oregano, tijm, rozemarijn, peterselie)

    🌱 Vegan parmezaanse kaas naar smaak

    🌱 5 stukken zongedroogde tomaat (een handje)

    🌱 Handje rucola

    Bereidingswijze

    1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking met een blokje bouillon.
    2. Snipper de ui en knoflook. Hak de verse kruiden fijn.
    3. Snijd of scheur de paddenstoelen in stukken. Bak gaar in wat olie. Houd apart.
    4. Fruit de ui en knoflook in de pan in een laagje olie. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en bak voor circa 30 seconden. Voeg vervolgens de rijst toe en bak tot de rijst stevig en een beetje krokant is.
    5. Voeg de verse kruiden toe samen met peper en zout.
    6. Bestrooi met vegan parmezaanse kaas en serveer met rucola.

    Β 

    πŸ’š Vervang de vegan parmezaanse kaas voor edelgistvlokken of een zelfgemaakte versie op basis van noten en edelgist!

    πŸ’Έ Maak je eigen lekkere en gezonde rijstmix door noten, pitten en zaden in bulk te kopen en toe te voegen aan je rijst.

    πŸ˜‹ Voeg geroosterde pijnboompitjes of walnoten toe!Β 

    πŸ˜‹ Laat de paddenstoelen een uurtje tot een dag van tevoren marineren met wat edelgistvlokken, peper, zout, kruiden en sojasaus en bak ze in een airfryer of oven krokant in plaats van in de pan te bakken. Een stapje extra, maar brengt dit gerecht echt naar een nieuw niveau!

    Elle

    Elle

    Hi! Ik ben Elle: vegan foodie, content creator en receptontwikkelaar πŸ‘©πŸ»β€πŸ³ Ik inspireer het liefst zo veel mogelijk mensen om plantaardig(er) te gaan eten door ze te laten zien (en proeven) hoe lekker vegan eten kan zijn!

    Β 

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.