Nasi Goreng met vegan kipsaté en pindasaus

Diner Recepten
15 november 2021

Scroll direct naar

    Nasi goreng met pindasaus en ‘kip’saté is een simpel, snel en gezond gerecht en er zijn 1001 manieren om het te maken. Op veler verzoek deel ik toch even hoe ik ‘m het liefste maak. Je kunt echter zelf eindeloos variëren met je favoriete (of leftover) groenten en/of vleesopvolger. Dat doen wij zelf ook!

    Deze snelle 'kip'saté is er heerlijk bij en de ketjap heb je toch al in huis! Je kunt de kipstuckjes echter ook gebakken door de nasi gooien of gezonder: kies voor tofu of de lekkerste tempeh. 

    Ingrediënten (4p)

    • 1 grote broccoli
    • 400g wortel
    • 450g Nasi groente
    • 2 rode paprika’s
    • 1 grote ui
    • 2 teentjes knoflook
    • Ketjap manis (zoete sojasaus)
    • Nasi-kruiden (zie onder)
    • Pindasaus (zie onder)
    • 80gr kipstuckjes pp
    • Sambal naar smaak
    • Optioneel: gebakken uitjes of seroendeng als topping!

    Nasi-kruiden opties

    1. Ik vind de Verstegen Original Java blend voor nasi/bami lekker!
    2. Iets zouter alternatief: Conimex nasi speciaal
    3. Zelf kruiden? Meng 2tl gemalen van elk: kurkuma, koriander, komijn, laos en gember.

    Pindasauzen

    De keuze is reuze tegenwoordig in vegan kant-en-klare saté- of pindasauzenland. Conimex satésaus pikant, Remia, Verstegen, Samasaya…

    Nasi goreng maken

    1. Snijd alle groenten, hak de knoflook fijn en kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
    2. Bak de ui tot glazig in een grote (wok)pan in scheutje olie en voeg vervolgens de broccoli, wortel en paprika toe. Bak 2 minuten om middelhoog vuur en voeg daarna de knoflook toe.
    3. Zodra de groenten kleuren, voeg de nasigroenten toe en bak nog 2 min mee.
    4. Giet de rijst af en voeg toe aan de pan, gevolgd door de kruiden, ketjap en sambal naar smaak. Grondig mengen en 4-5 min laten bakken op laag vuur. Regelmatig roeren.
    5. Maak ondertussen de makkelijkste kipsaté: bak de kipstuckjes beetgaar, voeg 2-3 el ketjap toe met een scheutje water en laat het vocht intrekken. Voeg extra water toe als de pan te droog wordt. Zodra ze gaar zijn, rijg ze aan je prikker!
    6. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen en serveer met de nasi. Garneer eventueel met gebakken uitjes of seroendeng. 

    Eet smakelijk!

    Dennis

    Dennis

    Hi! Ik ben Dennis, bioloog gespecialiseerd in dierenwelzijn en ethiek en een diehard vegan foodie die jou graag laat zien hoe makkelijk, leuk, divers en logisch een vegan lifestyle is.  

    Lees meer

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.