Scroll direct naar
Morning glory, Indonesische waterspinazie, tumis kangkung… Dit populaire, gezonde, minimalistische gerecht heeft vele namen, maar het is vooral heel erg lekker!
Je maakt ‘m in slechts 15 minuten. Hij doet het fantastisch in een Indonesische rijsttafel, of als snelle, gezonde, volwaardige maaltijd geserveerd met rijst en eventueel tempeh, tofu of een vleesvervanger.
Mocht je nou echt even niet aan waterspinazie kunnen komen, dan kun je prima stiekem gewone spinazie gebruiken. I won’t tell anyone.
Ingrediënten (2p)
- 400 gram kangkung (waterspinazie) of gewone spinazie
- 1 rode ui
- 2 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1-2 rode rode pepers (of 2 el sambal)
- 1el ketjap manis
- 1el miso paste
- 1cm gember
- Rijst ±70 gram p.p
Bereiden
- Snijd de ingrediënten en kook alvast de rijst.
- Fruit de ui tot glazig in een scheutje olie in een (wok)pan en voeg dan de knoflook, gember, rode peper en miso pasta toe. Wok gedurende 2 minuten.
- Voeg de kangkung (grof gesneden) of spinazie toe en bak 1-2 min op hoog vuur.
- Wok tot slot nog 1 min de lente-ui en ketjap mee en serveer met rijst.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!