Marokkaanse stoof met parelcouscous

Diner Recepten
15 april 2020

Scroll direct naar

    Parelcouscous? Jazeker en het is fantastisch. Het ziet eruit als piepschuimbolletjes en geeft een hele bijzondere bite! Echt weer eens wat anders dan de andere granen/eiwitbronnen zoals rijst, pasta of quinoa.

    Ingrediënten (3-4 personen)

    • 2 tl kaneel
    • 2 tl komijnzaad
    • 2 uien
    • 2 teentjes knoflook (persen of klein gesneden)
    • 200 gr worteltjes
    • 1 courgette
    • 1 aubergine
    • 400 gr kikkererwten
    • 500 ml gezeefde tomaten passata
    • 300 gr parelcouscous
    • 10 gr munt
    • Peper en zout
    • Optioneel: 50 gr rozijnen.

    Hoe maak je het:

    • Bak de uitjes in olijfolie tot glazig.
    • Voeg de groente en kikkererwten toe en bak de groente gaar.
    • Kook ondertussen de parelcouscous in een pan met een ruime hoeveelheid water.
    • Pers de knoflook en voeg dit samen met de kruiden (kaneel, komijn, peper & zout) toe aan de groente.
    • Bak dit geheel nog 2 minuten op medium vuur.
    • Voeg de passata toe (optioneel ook rozijnen), roer goed door en laat gedurende 15 minuten zacht pruttelen.
    • Serveer de parelcouscous in een diep bord en schep daarover de groentestoof.
    • Garneer met munt.
    Dennis

    Dennis

    Hi! Ik ben Dennis, bioloog gespecialiseerd in dierenwelzijn en ethiek en een diehard vegan foodie die jou graag laat zien hoe makkelijk, leuk, divers en logisch een vegan lifestyle is.  

    Lees meer

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.