Scroll direct naar
Krokant en zoet van zichzelf: dat is waarom maïs zo'n geweldig ingrediënt is! 🌽 Nog lekkerder: combineer het met allerlei smaken zoals die van romige limoen-avocadodressing, zoute "feta", frisse munt en paprika en maak er pannenkoekjes van!
Schrik niet van de ingrediënten: dit recept is super simpel. En lékker dat ze zijn! 😍 🌱
Ingrediënten
circa. 8 pannenkoekjes
pannenkoekjes
🌱 3 paprika’s
🌱 2 tenen knoflook
🌱 2 maïskolven
🌱 1 rode ui
🌱 Zout & peper
🌱 ½ rode peper (optioneel)
🌱 handje koriander (optioneel)
🌱 120 gram zelfrijzend bakmeel🌱 50 gram maismeel
🌱 50 ml water
🌱 3 eetlepels edelgistvlokken
🌱 Paar takjes munt
🌱 Optioneel: ingelegde rode ui
🌱 100 gram vegan feta
avocadosaus
🌱 2 avocado’s
🌱 Rasp van 1 limoen
🌱 Sap van 1 limoen
🌱 1 teen knoflook
Bereiding
- Kook de maïskolven en haal de korrels los van de kolf (tip: je kunt ook maïskorrels uit blik gebruiken).
- Snipper ui, knoflook en rode peper. Meng samen met maismeel, zelfrijzend bakmeel, water, edelgistvlokken, maïskorrels en flink wat peper en zout tot een dik, plakkerig beslag.
- Pureer de avocado’s samen met limoen rasp- en sap, wat zout naar smaak en knoflook.
- Verwarm wat olie in de pan en vorm platte pannenkoekjes. Bak goudbruin aan beide zijden.
- Versnipper de munt en verkruimel de feta. Serveer de maispannenkoekjes warm met de avocadosaus, munt, feta en ingelegde rode ui.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!