Frisse salade met vegan balletjes

Diner Recepten
23 maart 2023

Scroll direct naar

    Look. At. This! Met dit gerecht zet je echt iets bijzonders op tafel. Een combi van een soort salade en vegan balletjes gemaakt van vegan gehakt.

    Of nouja, salade? Bowl? Bordje vol lekkers? 🥗 Ik ben nog niet helemaal uit over de naam maar vertrouw ons: het is om je vingers bij af te likken!  (Iemand een goeie suggestie?)

    Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst: dit gerecht is mega simpel! Hoe meer smaken, groenten en kruiden je er zelf bij wilt doen is aan jou 

    Makkelijk om voor meerdere mensen te maken en het ideale gerecht om indruk mee te maken. Doe met dat wat je wilt ;)

    Ingrediënten

    2 personen

    35  minuten

     

     2 grote winterpenen

     1 eetlepel extra vierge olijfolie

     2 rode uien

     3 tenen knoflook

     1 eetlepel za’atar + meer voor decoratie

     250 gram (1 pak) Meatless Farm mince

     stukje vegan feta

     handje verse munt en/of koriander en/of peterselie

     handje verse dille

     1 eetlepel azijn

     granaatappelpitjes (optioneel)

     Libanees platbrood

     1 citroen

     klein stukje tomaat en komkommer in super fijne blokjes

    Bereidingswijze

    1. Snijd de winterpenen in stukken. Snijd 1 ui in parten. Meng met extra vierge olijfolie en flink wat peper en zout. Plaats in oven, afgedekte pan of airfryer en rooster voor 15 tot 20 minuten.

    2. Snipper overige ui en alle knoflook. Meng met Meatless Farm Mince, verse koriander, munt en/of peterselie en za’atar. Breng op smaak met flink wat peper en zout.

    3. Vorm hier balletjes van.

    4. Fruit in een laagje olie krokant. Plaats vervolgens nog 8 minuten in de oven of airfryer op 200 graden tot de balletjes bruin kleuren.

    5. Meng de geroosterde wortel met fijngesneden dille en een scheutje azijn.

    6. Tijd om op te maken! Ik serveer de balletjes met de wortelsalade en gegrilde ui, verkruimelde feta, granaatappelpitjes, verse kruiden, een fijne tomaat- komkommersalade en citroen. Dit alles met wat lekker warm platbrood. Maak er wat moois van!
    Elle

    Elle

    Hi! Ik ben Elle: vegan foodie, content creator en receptontwikkelaar 👩🏻‍🍳 Ik inspireer het liefst zo veel mogelijk mensen om plantaardig(er) te gaan eten door ze te laten zien (en proeven) hoe lekker vegan eten kan zijn!

     

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.