Scroll direct naar
Look. At. This! Met dit gerecht zet je echt iets bijzonders op tafel. Een combi van een soort salade en vegan balletjes gemaakt van vegan gehakt.
Of nouja, salade? Bowl? Bordje vol lekkers? Ik ben nog niet helemaal uit over de naam maar vertrouw ons: het is om je vingers bij af te likken! (Iemand een goeie suggestie?)
Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst: dit gerecht is mega simpel! Hoe meer smaken, groenten en kruiden je er zelf bij wilt doen is aan jou
Makkelijk om voor meerdere mensen te maken en het ideale gerecht om indruk mee te maken. Doe met dat wat je wilt ;)
Ingrediënten
2 personen
35 minuten
2 grote winterpenen
1 eetlepel extra vierge olijfolie
2 rode uien
3 tenen knoflook
1 eetlepel za’atar + meer voor decoratie
250 gram (1 pak) Meatless Farm mince
stukje vegan feta
handje verse munt en/of koriander en/of peterselie
handje verse dille
1 eetlepel azijn
granaatappelpitjes (optioneel)
Libanees platbrood
1 citroen
klein stukje tomaat en komkommer in super fijne blokjes
Bereidingswijze
2. Snipper overige ui en alle knoflook. Meng met Meatless Farm Mince, verse koriander, munt en/of peterselie en za’atar. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
3. Vorm hier balletjes van.
4. Fruit in een laagje olie krokant. Plaats vervolgens nog 8 minuten in de oven of airfryer op 200 graden tot de balletjes bruin kleuren.
5. Meng de geroosterde wortel met fijngesneden dille en een scheutje azijn.
6. Tijd om op te maken! Ik serveer de balletjes met de wortelsalade en gegrilde ui, verkruimelde feta, granaatappelpitjes, verse kruiden, een fijne tomaat- komkommersalade en citroen. Dit alles met wat lekker warm platbrood. Maak er wat moois van!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!