Frisse gezonde bietenpasta

Diner Recepten
30 augustus 2022

Scroll direct naar

    Ziet er mooi uit, is mega lekker en gezond, maar toch zรณ makkelijk te maken! Jouw nieuwe favoriete pasta recept vind je hier ๐Ÿ’š๐Ÿด

    Pas op voor je kleren! Deze bietjes bevatten zoveel kleur ๐ŸŒˆ Daardoor ziet deze pasta er ook zo geweldig uit. Maar beloofd: hij smaakt minstens zo goed! De bietjes zijn naast kleurrijk ook super gezond en van zichzelf lekker zoet. Citroenrasp en -sap en munt maken het gerecht fris en zomers en de vegan kaas geeft een romige twist. Variรซren met groente of andere smaken? Scroll naar beneden voor wat extra tips ๐Ÿ˜Š

    Ingrediรซnten

    25 minuten

    2 personen

    ย 

    ๐ŸŒฑ 2 tenen knoflook

    ๐ŸŒฑ 2 uien

    ๐ŸŒฑ Ca. 200 gram pasta

    ๐ŸŒฑ 1 citroen

    ๐ŸŒฑ Ca. 100 gram vegan ricotta (of vegan parmezaanse kaas)

    ๐ŸŒฑ 5 takjes munt

    ๐ŸŒฑ 30 gram geroosterde pijnboompitten

    ๐ŸŒฑ 250 gram gekookte bieten

    Bereiding

    1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
    2. Pers de knoflook. Snijd de uien in fijne ringen en bak op middelhoog vuur (hoe langer, hoe beter!) in een scheut olie. Voeg de knoflook toe en bak eventjes mee.
    3. Rasp de citroen. Hak de munt heel fijn. Houd beiden apart voor decoratie.
    4. Plaats vervolgens de knoflook en ui in een blender of keukenmachine samen met de bieten en citroensap. Je kunt het ook in de pan pureren met een staafmixer, minder afwas! Pureer tot een zo glad mogelijke saus.
    5. Verwarm de saus in een pan en voeg de pasta toe. Meng goed.
    6. Serveer de pasta met munt, vegan kaas, citroenrasp en geroosterde pijnboompitten.

    ย 

    ๐Ÿ’š Voeg extra groente door doperwtjes in de saus mee te bakken. Past hier perfect bij! Ook lekker: spinazie, cherrytomaatjes of gegrilde courgette. Of serveer de pasta met lekkere sla of rucola.

    ๐Ÿ’ธ Vervang de pijnboompitten voor walnoten of andere noten of zaden die je in huis hebt

    ๐Ÿ˜‹ Wij gebruikten vegan ricotta van Ferretti. Maar vegan parmezaanse kaas is ook erg lekker. Of gebruik edelgistvlokken!

    Elle

    Elle

    Hi! Ik ben Elle: vegan foodie, content creator en receptontwikkelaar ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿปโ€๐Ÿณ Ik inspireer het liefst zo veel mogelijk mensen om plantaardig(er) te gaan eten door ze te laten zien (en proeven) hoe lekker vegan eten kan zijn!

    ย 

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.