Scroll direct naar
Ziet er mooi uit, is mega lekker en gezond, maar toch zรณ makkelijk te maken! Jouw nieuwe favoriete pasta recept vind je hier ๐๐ด
Pas op voor je kleren! Deze bietjes bevatten zoveel kleur ๐ Daardoor ziet deze pasta er ook zo geweldig uit. Maar beloofd: hij smaakt minstens zo goed! De bietjes zijn naast kleurrijk ook super gezond en van zichzelf lekker zoet. Citroenrasp en -sap en munt maken het gerecht fris en zomers en de vegan kaas geeft een romige twist. Variรซren met groente of andere smaken? Scroll naar beneden voor wat extra tips ๐
Ingrediรซnten
25 minuten
2 personen
ย
๐ฑ 2 tenen knoflook
๐ฑ 2 uien
๐ฑ Ca. 200 gram pasta
๐ฑ 1 citroen
๐ฑ Ca. 100 gram vegan ricotta (of vegan parmezaanse kaas)
๐ฑ 5 takjes munt
๐ฑ 30 gram geroosterde pijnboompitten
๐ฑ 250 gram gekookte bieten
Bereiding
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Pers de knoflook. Snijd de uien in fijne ringen en bak op middelhoog vuur (hoe langer, hoe beter!) in een scheut olie. Voeg de knoflook toe en bak eventjes mee.
- Rasp de citroen. Hak de munt heel fijn. Houd beiden apart voor decoratie.
- Plaats vervolgens de knoflook en ui in een blender of keukenmachine samen met de bieten en citroensap. Je kunt het ook in de pan pureren met een staafmixer, minder afwas! Pureer tot een zo glad mogelijke saus.
- Verwarm de saus in een pan en voeg de pasta toe. Meng goed.
- Serveer de pasta met munt, vegan kaas, citroenrasp en geroosterde pijnboompitten.
ย
๐ Voeg extra groente door doperwtjes in de saus mee te bakken. Past hier perfect bij! Ook lekker: spinazie, cherrytomaatjes of gegrilde courgette. Of serveer de pasta met lekkere sla of rucola.
๐ธ Vervang de pijnboompitten voor walnoten of andere noten of zaden die je in huis hebt
๐ Wij gebruikten vegan ricotta van Ferretti. Maar vegan parmezaanse kaas is ook erg lekker. Of gebruik edelgistvlokken!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!