Scroll direct naar
Als je net als ik gek bent op Indiaas eten, dan moet je deze romige bloemkool-erwtenkorma echt eens proberen! Niet alleen lekker, maar ook nog eens super voedzaam!
Door de vele verschillende kruiden en de kleine stapjes lijkt dit ineens een ingewikkeld recept, maar in werkelijkheid valt het reuze mee en kan je niet veel fout doen ;)
Ingrediënten (4 personen)
- 1 bloemkool
- 2 grote uien (of 4 kleine) in kleine blokjes gesneden
- 3 teentjes knoflook fijn gesneden
- 4 tomaten in kleine blokjes
- 200 gr verse doperwten (kan ook uit de vriezer)
- 1 rode peper fijn gesneden
- 250 ml kokosmelk
- 100 ml plantaardige yoghurt (bijv. soja of kokos)
- 60 gr rijst per persoon
- Koriander ter garnering.
Kruiden
- 1 tl curry poeder
- 1cm verse gember (fijn gesneden)
- 1 tl kurkuma
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl kaneel
- 5 tl geroosterde paprikapoeder
- 1 tl suiker
- 1 tl zout
- 1 tl peper
Hoe maak je het
- Zet de oven aan op 220 graden (grilstand) en haal eventueel alvast de diepvries erwten uit de vriezer en ontdooi.
- Snijd de bloemkool in roosjes, verspreid op een bakplaat met bakpapier en zet 25 minuten in de oven.
- Snijd de ui, knoflook, tomaten, rode peper en de gember.
- Doe olie in de pan en fruit hierin de ui tot de ui glazig is.
- Voeg nu de knoflook toe, daarna alle kruiden en bak gedurende 1-2 minuten op medium vuur mee. Laat de kruiden niet verbranden!
- Voeg nu de tomaten, rode peper, erwten en tot slot de kokosmelk toe.
- Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de rijst gaar.
- Roer tot slot de vegan yoghurt kort door de pan.
- Garneer met de bloemkoolroosjes en koriander bovenop.
Tip: Lekker met zilvervliesrijst of met vegan naanbrood, o.a. te krijgen bij Ekoplaza!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!