4x vegan bao recepten

Diner Recepten
12 november 2021

Scroll direct naar

    Ik ben echt gek op bao buns! Nadat ik helemaal baoslaafd raakte, zijn we zelf gaan experimenteren met verschillende vegan bao vullingen en we zijn uitgekomen op deze vier verschillende, makkelijke recepten. Superleuk voor een bao-party!

    Zelf vegan bao buns maken is hartstikke makkelijk. Je kunt zelf eindeloos variëren met een paar basisingrediënten. Ik heb veel verschillende gua bao (de blanco bao-flapjes dus) getest en ben het meest enthousiast over die van het merk Mong Lee Shang, uit de vriezer bij de toko (zie foto). Vanuit de vriezer even 1 tot 1,5 minuut stomen in een afgesloten zakje of bakje in de magnetron.

    Al deze vullingen doen het trouwens ook perfect op een lekker luxe broodje of in een pita! De vegan tuna-sriracha is daarnaast ook goud op een borrelplank met toastjes. Dat is ook de enige waar geen pan aan te pas komt, alleen mengen!

    🐥Chick’n-sriracha  (2 stuks)

    • 80g vegan kipstuckjes 
    • 1 rode paprika in stukjes
    • 2 el sirachia mayo (Flying Goose: Jumbo of toko)
    • Koriander (optioneel, rustig mensen. Anders een bosuitje!)

    Instructies: bak de kipstuckjes krokant en de paprika gaar. Voeg sriracha en koriander toe naar smaak.

    🍄Shiitake-Teriyaki bao (2 stuks)

    • 100g shiitake 
    • Wortel, plakjes (niet op foto)
    • 2el teriyakisaus
    • handje taugé
    • Lente-uitje, plakjes
    • Sesamzaadjes

    Instructies: bak de shiitake en wortelplakjes gaar in de saus (scheutje water erbij als de pan te droog wordt), op het laatst pas de taugé erbij. Beleg de bao en bestrooi met lente-ui en sesam

    🐟Tuna-sriracha (2 stuks)

    • VUNA vegan tonijn van Garden Gourmet (bij Appie in het vega-schap! Verreweg de lekkerste vegan tonijn op het moment)
    • ½ velletje nori, versnipperd (zeewier)
    • 1el sriracha mayo (Flying Goose, Jumbo of toko)
    • Lente-uitje, plakjes
    • Handje spinazie
    • Sesamzaadjes

    Instructies: Meng de ingrediënten, beleg de bao en bestrooi met sesam. 

    🐔Hoisin Chick’n bao bun (2 stuks)

    • 80g Vegan kipstuckjes
    • 40g wortel, in plakjes dun gesneden in reepjes 
    • 2el hoisin saus
    • ¼ komkommer, dunne plakjes 
    • Lente-uitje, plakjes (vergeten op de bao te doen op deze foto…)

    Instructies: bak de kipstuckjes en de wortel beetgaar, dan nog even in de saus (scheutje water erbij als de pan te droog wordt), beleg op komkommer, lente-uitje erover. 

    Dennis

    Dennis

    Hi! Ik ben Dennis, bioloog met hart voor dierenwelzijn en duurzaamheid, diehard foodie en gek op prikkelende gedachten. 

    Lees meer

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.