Scroll direct naar
Zelf vegan tiramisu maken is hartstikke makkelijk en vooral hartstikke lekker. Onze gasten reageren altijd onwijs enthousiast op deze tiramisu bites, zowel door hoe ze eruitzien als door de smaak. Ideaal als plantaardig dessert of als vegan snackje bij de koffie.
Ingrediënten
Bodem:
- 85gr havermout,
- 2 el cacaopoeder,
- 2 el cacaonibs,
- 6 dadels,
- 5 tl espresso,
- 1 tl kaneel.
Donkere laag:
- 150gr cashewnoten (min. 1 uur geweekt),
- 1 tl kokosrasp,
- 6 dadels,
- 2 tl vanille extract,
- 60ml espresso,
- snufje zout.
Witte laag:
- 300gr macadamia noten (ook geweekt),
- 250ml kokos crème,
- 40gr kokosolie gesmolten,
- 3 tl agave siroop,
- 2 tl vanille extract,
- 2 el cacao boter.
Vegan tiramisu maken
Verwarm de oven voor op 100 graden.
- Bodem: meng alle bodem-ingrediënten in de keukenmachine tot een dikke massa. Verdeel op ingevet bakpapier in een rechthoekige schaal. Druk het stevig aan en zet het in de koelkast.
- Donkere laag: Vermaal de geweekte cashews in de keukenmachine. Voeg de andere ingrediënten toe en mix. Verspreid op bakpapier ten grootte van je schaal die in de koelkast staat en zet 30 min in de oven. Laat daarna even afkoelen.
- Witte laag: pleur ’t allemaal in de keukenmachine en meng tot één massa.
- Haal de schaal uit de koelkast en smeer de helft van de witte massa in een gelijke laag eroverheen. Plaats de donkere laag eroverheen, dan de rest van de witte laag en zet minstens 3 uur in de vriezer. Serveer met cacaopoeder over de bovenkant.
Let op: haal zeker een uur voor het serveren uit de vriezer.
Tip: serveer samen met vegan ijs en je hebt een super mooi dessert, bijvoorbeeld met kerst.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!