Texmex jackfruit buns

Baksels en lekkers Recepten
30 juni 2022

Scroll direct naar

    Fluffy pizzabroodjes gevuld met gekruide pulled jackfruit, vegan kaas en de frisse smaken van verse koriander en limoensap! 💚🌱

    En ook fijn: ze zijn super makkelijk om te maken. Je gebruikt kant-en-klaar pizzadeeg en je favoriete Mexicaanse kruiden en hebt de broodjes zo op tafel staan. Perfect partyfood!

    Ingrediënten

    circa 10 broodjes
    bereidingstijd: 40 minuten

    • 1 blik jackfruit

    • 1 rol pizzadeeg (rechthoekig, met potje tomatensaus)

    • +/- 80 gram vegan kaas

    • 2 tenen knoflook, fijn

    • 1 ui, fijn

    • 2 eetlepels tomatenpuree

    • 2 eetlepels Mexicaanse/Texmex kruiden

    • chilivlokken (optioneel)

    • 2 eetlepels ketchup

    • Peper en zout naar smaak

    • 2 eetlepels olijfolie

    • 1 teen knoflook

    • Handje koriander (naar smaak)

    • Sap van 1 limoen

    Bereiding

    1. Hak de harde driehoeken van de jackfruit fijn en haal de rest met je handen of een vork uit elkaar.
    2. Spoel de jackfruit goed af met koud water. Plaats de jackfruit in een pannetje met koud water en breng dit aan de kook. Als het kookt giet je het af en spoel je de jackfruit nogmaals goed af met koud water. Als het goed is is de jackfruit nu niet meer zuur. Proef je nog wel een zuur nasmaakje? Dan kan je het proces herhalen.
    3. Fruit de ui in een flink laagje olie glazig. Voeg knoflook toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak voor ongeveer 1 minuut.
    4. Voeg de jackfruit en Mexicaanse kruiden toe en breng verder zelf op smaak met peper, zout en eventueel chilivlokken. Laat afkoelen.
    5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    6. Snijd het pizzadeeg in stukken van ongeveer 6 centimeter breed. Beleg deze met een schepje jackfruit en vegan kaas. Vouw nu zo stevig mogelijk dicht tot een cirkel. Druk goed aan. Herhaal dit tot je pizzadeeg/vulling op is.
    7. Bak de hapjes 10 minuten in de oven en check even. Zijn ze nog niet mooi bruin? Bak ze dan nog even tot ze goudbruin van kleur zijn.
    8. Meng intussen knoflook, koriander, limoensap en olijfolie met elkaar. Als de hapjes klaar zijn smeer je ze in met dit mengsel. Lekker om in een salsa te dippen of in het potje tomatensaus dat je bij het pizzadeeg krijgt.
    Elle

    Elle

    Hi! Ik ben Elle: vegan foodie, content creator en receptontwikkelaar 👩🏻‍🍳 Ik inspireer het liefst zo veel mogelijk mensen om plantaardig(er) te gaan eten door ze te laten zien (en proeven) hoe lekker vegan eten kan zijn!

     

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.