Kruidnoten-cheesecake

Baksels en lekkers Recepten
14 november 2020

Wie zoet is krijgt lekkers! En lekker is deze romige, no-bake kruidnoten-cheesecake absoluut!

Helemaal in thema is deze bijzondere cheesecake variatie natuurlijk het allerleukst om te serveren rondom Sinterklaas. Wil je ‘m toch op een ander moment (of buiten kruidnotenseizoen) maken? Vervang dan simpelweg de kruidnoten door speculaas of speculoos.

Ingrediënten

Springvorm 25 cm in diameter

Bodem:

  • 400 gram kruidnoten
  • 250 gram medjoul dadels (ongeveer 12-14 grote dadels)

Vulling:

  • 400 gram vegan kwark (alpro go-on),
  • 400 gram vegan roomkaas (Violife), op kamertemperatuur
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 4 tl agar agar

Topping:

  • kruidnoten-crush bewaren
  • Vegan chocolade
Niet op de foto: vegan chocolade

Niet op de foto: vegan chocolade

Hoe maak je 'm

  1. Start met de bodem: Maal 400 gram kruidnoten goed fijn in de keukenmachine (of met de hand).
  2. Bewaar een handje kruidnoten-crush voor de topping straks.
  3. Voeg de dadels toe en maal grondig mee met de kruidnoten in de keukenmachine. Het moet een plakkerig geheel worden. 
  4. Plaats met olie of plantaardig boter ingevet bakpapier op de bodem van de springvorm.
  5. Bedek de bodem gelijkmatig met het kruidnoten-dadel mengsel en druk stevig en plat aan. Zet in de koelkast.
  6. Kook in een klein pannetje 50 ml water met 4 theelepels agar agar gedurende 2-3 minuten. Grondig roeren met een garde en daarna laten afkoelen.
  7. Meng de kwark, roomkaas, poedersuiker en vanille extract grondig met een garde of staafmixer tot een glad mengsel.
  8. Voeg vervolgens beetje bij beetje, al roerend de agar agar toe aan het kwark-roomkaas mengsel.
  9. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de bodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  10. Smelt de vegan chocolade in een klein schaaltje in de magnetron. Ongeveer 1 minuut. Laat de chocolade niet koken. Als de choco vloeibaar is, versier je de bovenkant van de taart ermee.
  11. Zet minstens 6 uur in de koelkast.
  12. Garneer de bovenkant met de kruidnoten-crush vlak voordat je ‘m serveert.
Dennis

Dennis

Hi! Ik ben Dennis, bioloog met hart voor dierenwelzijn en duurzaamheid, diehard foodie en gek op prikkelende gedachten. 

Lees meer

Plantbased Dennis op Instagram

Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.