Scroll direct naar
Daar is ie weer: de perfecte sinterklaas taart. Vorig jaar was deze een enorme hit, dus ik deel ‘m nog eens! Vegan, romig, no-bake en supersimpel. Wie zoet is krijgt lekkers!
Helemaal in thema is deze bijzondere cheesecake variatie natuurlijk het allerleukst om te serveren rondom Sinterklaas. Wil je ‘m toch op een ander moment (of buiten pepernoten- of kruidnotenseizoen) maken? Vervang dan simpelweg de kruidnoten door speculaas, speculoos, oreo's of iets anders.
Ingrediënten
Springvorm 25 cm in diameter
Bodem:
- 400 gram kruidnoten
- 250 gram medjoul dadels (ongeveer 12-14 grote dadels)
Vulling:
- 400 gram vegan kwark (alpro go-on),
- 400 gram vegan roomkaas (Violife), op kamertemperatuur
- 50 gram poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 4 tl agar agar
Topping:
- kruidnoten-crush bewaren
- Vegan chocolade
Hoe maak je 'm
1️⃣ Maal de kruidnoten fijn. Leg een handje apart voor de topping straks.
2️⃣ Voeg de dadels toe en maal grondig met de kruidnoten tot een plakkerig geheel.
3️⃣ Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier, bekleed met het mengsel, druk stevig aan en zet in de koelkast.
4️⃣ Meng de kwark, roomkaas, poedersuiker en vanille extract tot een glad mengsel.
5️⃣ Meng de agar agar grondig met ±50 ml water en breng al roerend, zacht aan de kook in een pannetje. Blijf 2-3 min goed roeren tot een lijm-achtig mengsel. Stop voordat het gaat klonteren.
6️⃣ Voeg vervolgens beetje bij beetje, al roerend de agar agar toe aan het kwarkmengsel.
7️⃣ Verdeel de mix gelijkmatig over de dadelbodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
8️⃣ Smelt de choco tot vloeibaar, versier de bovenkant en zet ±6u koud.
9️⃣ Garneer de bovenkant met de kruidnoten-crush vlak voordat je ‘m serveert.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!