Pizza smaaktest: de nieuwe Big Americans Vegan BBQ Jackfruit

Eten Blogs
5 maart 2022

Scroll direct naar

  Sinds deze week ligt er eindelijk een vegan Big Americans pizza van Dr Oetker in de supermarkten! Als groot liefhebber van plantaardige pizza mocht ik ‘m meteen proeven en mijn ervaring met jullie delen.

  Het aanbod van vegan pizza’s in de supermarkt was heel lang echt om te janken, maar Dr. Oetker zet er flink vaart achter. Ze hadden al een Spinach & Pumpkin Seeds van The Good Baker en een vegan Ristorante, maar als liefhebber van een dikke pizzabodem en -korst zat ik wel op de eerste vegan Big Americans te wachten.

  Feitjes en cijfertjes

  De BBQ Jackfruit Big Americans is te krijgen bij de Albert Heijn en de Jumbo voor €4,69. Hij bevat maar liefst 903 kcal, wat vooral komt doordat deze zwaarder is dan bijvoorbeeld The Good Baker of Ristorante. Per 100 gram is het namelijk ongeveer gelijk. Hij bevat 19 gram vet, waarvan 10 gram verzadigd, 151 gram koolhydraten, waarvan 26 gram suiker, 12 gram vezels, 4,8 gram zout en 25 gram eiwit. Dat laatste verraste mij!

  Mijn oordeel

  Hij ziet er rijkelijk belegd uit en het vegan kaasalternatief maakt ‘m ook best smeuïg! De ‘crispy outside, soft inside’ belofte maken ze zeker waar. Wel had er voor mij voor een BBQ Jackfruit pizza nét wat meer jackfruit en net wat meer bbq-smaak op gemogen, maar dat is uiteraard een kwestie van persoonlijke smaak. Tegen verwachting in houden die van the Good Baker en de Ristorante toch net mijn persoonlijke voorkeur. Maar goed, ik heb ook deze met plezier tot de laatste kruimel opgepeuzeld ;).

  Wellicht ten overvloede, maar toch verwachtingsmanagement: Het is fantastisch dat er steeds meer goede vegan pizza’s voor maar een paar euro in de vriezers van de supermarkt liggen die je altijd op voorraad kunt hebben. Ze halen het voor mij echter niet bij de verse pizza’s, waar je dan ook wel zeker het driedubbele betaalt.

  Kortom: lekker bezig, Dr Oetker. Keep ‘em coming!

  Dennis

  Dennis

  Hi! Ik ben Dennis, bioloog met hart voor dierenwelzijn en duurzaamheid, diehard foodie en gek op prikkelende gedachten. 

  Lees meer

  Plantbased Dennis op Instagram

  Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

  Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.