Scroll direct naar
BROEI is een onwijs populaire hotspot in Utrecht. Ze zijn (nog) niet helemaal vegan, maar wel heel vegan friendly. Naast de vegan breakfast pancakes (die ik ooit echt nog eens wil proberen) en de vele lunchgerechten en borrelhapjes, kan je hier ook heerlijk dineren. En dat heb ik gedaan!
Ontbijt, lunch, borrel, diner
https://www.broei-utrecht.com
Oosterkade 24, Utrecht
De horeca is helaas weer even gesloten, janken!! Gelukkig zetten de horecaondernemers hun schouders eronder en komen ze met creatieve oplossingen om hierdoorheen te komen. Veel restaurants zijn snel omgetoverd tot afhaalpunt of bezorgen hele driegangendiners.
Maar zij hebben de steun van ons, de consument, daar wel keihard bij nodig. Wil je ook na corona blijven genieten van je favoriete restaurants en voorkomen dat de hele stad vol lege spookpanden komt te staan? Geef dan nu het geld dat je anders zou uitgeven op het terras uit door iets te bestellen of af te halen bij een horecazaak. En nog wat extra’s, als je het enigszins kunt missen. Support your fucking locals mensen. Want echt, we willen ze niet kwijt!
Zeker een zaak als BROEI niet. BROEI blijft geopend voor allerlei lekkers to-go. Afgaand op hoe lekker ik hier heb gegeten, zijn dit dikke aanraders! Te beginnen met het mega lekkere zuurdesembrood uit de eigen BROEI bakkerij. Dit brood was zó lekker en fluffy dat we besloten er eentje te kopen voor thuis! Voor het eerst dat ik m’n brood in een restaurant heb gekocht!
Het voorgerecht was meteen heel bijzonder: Gepekelde watermeloen, raapjes, gezouten-pruimen-sorbet, Nieuw Zeelandse spinazie en mierikswortel. Sorbet in een voorgerecht? Jazeker! De chef is blijkbaar een mega creatieve ijsmaker die vol liefde ijs maakt van hele bijzondere ingrediënten die je niet zou verwachten in ijs. Daarnaast aten we een venkel bouillon.
Als hoofdgerecht hadden we de geroosterde bloemkool met zwarte rijst (nog nooit zo veel smaak aan rijst geproefd), miso pickles, rode kool, gefrituurde lotus wortel (deze was zó lekker, daar kan ik er wel honderd van op) en sriracha mayo.
Omdat er maar één vegan hoofdgerecht op de kaart stond, vroegen we of de keuken een tweede vegan hoofdgerecht durfde te creëren zodat we wel twee verschillende hoofdgerechten hadden. Die uitdaging gingen ze met liefde aan (loveit) en met succes! We kregen dit heerlijk ruikende, herfstige paddenstoelenstoof gerecht.
De nagerechten waren eveneens heerlijk én origineel!
We aten de chocopudding met butterscotch, fudge en gekarameliseerde pinda en ook pompoenpitijs met gefermenteerde peer & walnoot, kalamata olijf, karmeliet sabayon en hennep shortbread. Beide lekker, maar die tweede echt favoriet. Voor de diehard chocoliefhebber (not me) is die eerste wel je go-to.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!