Scroll direct naar
My mind is blown. Mocht je ooit in de buurt van Arnhem zijn, GA HIER HEEN. Nee sterker nog: ook al ben je totaal niet in de buurt, GA HIER HEEN. Overdreven? Totaal niet, want zover ik mij kan herinneren ben ik nog nooit zo bijzonder, lekker en gezellig uiteten gegaan. En dat voor een verrassend vriendelijke prijs.
Lunch, borrel, diner
https://konijnenvoer.com
"Guilt free fastfood by day, trattoria by night"
Oude Kraan 72, Arnhem
Het begon al bij de hartelijke (corona)ontvangst door gastvrouw en mede-oprichtster, Imane. Deze stralende, gezellige meid gaf ons direct het gevoel alsof we thuis waren en alsof we elkaar al jaren kende. En nee, absoluut niet op zo’n te-bijdehante-ober-manier, Imane komt authentiek over en weet duidelijk precies wat ze doet. Ze runt Studio Konijnenvoer samen met de half Italiaanse chef en tevens haar partner: Demian Parasmo.
Terwijl ze ons naar de tafel begeleidde, viel de stijlvolle inrichting meteen op. Semi-industrieel met classy velour stoelen, maar vooral heel erg veel mooie planten. In de hittegolf zaten we lekker in de sfeervolle buitenplaats, wat door de industriële look en graffitikunst op de muren aanvoelde als Berlijn. Ik had nog geen eten gezien, maar ik was toen al fan. Eenmaal aan tafel kregen we van Imane een uitgebreide uitleg over de visie van Studio Konijnenvoer: Een maandelijks wisselende kaart met een Italiaanse invalshoek, 100% plantaardig en zo veel mogelijk lokaal en biologisch. Alle pasta’s worden vers in huis gemaakt.
Voorzien van lekkere speciaalbiertjes en wijntjes waar ik nog niet eerder van had gehoord, verkennen we de menukaart. Tot onze verbazing zagen we overal woorden staan die nou niet bepaald vegan klonken; geitenkaascrème, chorizo, inktvis, mozzarella, creme fraiche… Even gedubbelcheckt, maar Imane legde uit dat ze expres geen andere woorden of aanhalingstekens gebruiken op de kaart om aan te geven dat het een plantaardige variant is, maar alles is vegan en meestal huisgemaakt.
Keuzestress!! Uiteindelijk kiezen we voor wat je hieronder ziet:
Voor:
- Antipasti misto: mix van verschillende Italiaanse, koude voorgerechten. Ceviche van oesterzwam, farinata de ceci, gazpacho, pate van paddenstoelen, tofu en walnoot (dit was echt bizar lekker), warm maïsbroodje met roze peperboter en pesto (onwijs kazig, met vegan kaas!), verschillende seizoensgroenten en gemarineerde olijven.
- Calamari fritti: hun versie van gefrituurde inktvis van eryngii, enokii en oesterzwam met citroenmayonaise en gecarameliseerde citroen. Niet van echte inktvis te onderscheiden.
Hoofd:
- Salsicce piccante: pikante worst, saus van geroosterde paprika, sjalot en gepofte knoflook, macadamia en basilicum.
- Gnocchi: chorizo, snijbiet, boterbonen, creme fraiche, witlof, groene tomaat, hazelnoot en olijf. De chorizo was echt eng, zo lekker, levensecht en crunchy dat-ie was!
- Lemon cacciatore: geroosterde, geplukte eryngii, gekonfijte citroen, pijnboompit, peterselie, krokante tuinboon en geroosterde druif. Deze heerlijke, zomerse pasta was perfect voor tijdens deze hittegolf en echt onwijs bijzonder.
Na:
- Affogato: vanille-ijs overgoten met espresso.
- Panna cotta met mangosmaak.
- Cannoli: Typisch Siciliaans opgerolde koekjes gevuld met mascarpone met pure chocolade, sinaasappel en pistache.
Op deze manier wil iedereen toch "konijnenvoer" eten? Ik vind het echt bizar dat chefkok Demian elke maand een nieuwe kaart kan samenstellen waar zo ontzettend veel gedachte en liefde in zit. Als ik in de buurt zou wonen, zou ik een abonnement nemen op Studio Konijnenvoer zodat ik elke maand nieuwe kaart kan proberen. Dat valt dan namelijk gewoon onder m’n maandelijkse, essentiële vaste lasten.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!