Scroll direct naar
Dit nieuwe concept van de oprichters van Studio Konijnenvoer is een waanzinnig succes. Knusser, kleiner en intiemer, maar met de kwaliteit en rijkgevulde antipasti die we van ze gewend zijn. Konijnenvoer was mijn favoriete restaurant en Gioia treed mooi in die voetsporen!
Italiaans, antipasti planken, huisgemaakte pasta's, heerlijke desserts, cocktails en kombucha
https://konijnenvoer.com/bistrobar-gioia/
Tullekensteeg 8, 6811 EW Arnhem
Ik heb het al zo vaak geroepen: Studio Konijnenvoer was echt mijn favoriete restaurant. En dat zegt écht wat, want ik bezoek er nogal veel. Om goede redenen (aandacht, passie, rust, familie, inspiratie, etc) zijn ze gestopt met Studio Konijnenvoer (gecondoleerd Nederland). Maar, praise the lord, kwam daar Gioia voor in de plaats! (gefeliciteerd Nederland!).
En als gast ervaren, zat ik gewoon weer bij de Studio Konijnenvoer waar ik verliefd op werd hoor! Maar dan in een kleinere, bizar toffe, nieuwe locatie: een knusse 14e-eeuwse stadskelder. Zeer sfeervol aangekleed.
De creaties van tovenaar / chefkok Demian zijn nog altijd even next-level. Michelin, geef die man alsjeblieft een ster. Daarnaast word je direct smoorverliefd op Imane als hostess. Echt een hospitality-meesterbrein. Dit powerkoppel heeft daarnaast allemaal leuke mensen om zich heen verzameld!
Vegan antipasti-plank
Op deze rijkgevulde antipasti-plank zie je o.a.
- Crostini met blauwschimmelkaas en pompoen
- Crostini scamorza met gekonfijte shii-take
- Paprika met krabsvlees van gekonfijte eryngii
- Artisjokhart met Griekse yoghurt
- Warm brood met dips: gekarameliseerde sjalotten-boter, aioli van zwarte knoflook (holy shit) en hazelnoot pesto
- Pastrami van seitan met truffel-mayo en Parmezaan
- Farinata de ceci met creme fraîche
- Oesters van oesterzwam met kaviaar van olijfolie.
- Polpette gehaktballetjes
- en nog veel meer vegan lekkers!
Pasta
Zoals we nog herinneren van Studio Konijnenvoer, serveert ook Gioia de lekkerste huisgemaakte verse pasta's. Deze wisselen steeds, maar wij hadden deze heerlijke pasta met o.a. pulled chick’n van seitan, pijnboompitten en Parmezaan.
Desserts
Na de antipasti-plank had ik al genoeg gegeten. De pasta had ik echter echt niet willen missen. Maar pfff, nog een dessert? Omdat we ons nog herinnerden hoe goed de desserts bij Konijnenvoer waren, was het echt geen optie om die over te slaan. No regrets, waanzinnig lekker. Ik zou willen zeggen: de lekkerste tiramisu die ik ooit heb gegeten. De panna cotta was ook een fenomeen, met de amarene kersen!
- 🍨 Tiramisu met mascarpone, koffie creme, koffie amaretto en cacao.
- 🍨 Panna Cotta met amarene kersen, witte chocolade en biscotti.
Kortom: gaat dat proeven, lieve mensen!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!