Vegan Catering 010

Online Vegan hotspots
19 november 2020

Scroll direct naar

    Als je in de buurt van Rotterdam woont en net als ik gek bent op Surinaamse en Aziatische specialiteiten, dan moét je de kant-en-klare maaltijden van Vegan Catering 010 eens geprobeerd hebben (en regelmatig blijven proberen).

    Kant-en-klare vegan Surinaamse en Aziatische maaltijden
    Bezorgt in Rotterdam, Capelle, Nieuwerkerk, Krimpel en Schiedam
    Wekelijks wisselend aanbod
    Alleen te bestellen via de DM's op de Instagrampagina

    Vegan Catering 010 wordt gerund door Kelly, een schat van een mens die bi-zar lekkere vegan versies van bekende (en minder bekende) Surinaamse en Aziatische gerechten maakt.

    Haar (nu nog) kleine startup verdient wat mij betreft alle aandacht en liefde, want man man man wat is dit een goede kwaliteit eten. Het aanbod van Vegan Catering 010 wisselt wekelijks, dus houd vooral de Insta pagina in de gaten om te zien welke lekkernijen je nu weer via de DM’s kunt bestellen.

    Twee maaltijden samengevoegd op één bord: links de moksie metie met pom, rechts de roti

    Twee maaltijden samengevoegd op één bord: links de moksie metie met pom, rechts de roti

    Als echte roti-fan moest en zou ik haar roti proberen, and I was not disappointed! Goeie dikke rotiplaat, flinke portie goed gekruide aardappeltjes en ohhhh die tempeh! 

    Ook probeerde ik haar moksie metie, een traditioneel Surinaams gerecht. Dit betekent letterlijk “gemengd vlees” en bestaat uit een mix van geroosterd kippen- en varkensvlees. Ik weet niet hoe ze het doet, maar de vegan variant die Kelly maakte was bijna eng om te eten. Ik heb in de eerste 22 jaar van m’n leven meer vlees gegeten dan ik ooit nog goed kan maken, en dit vegan vleesch was gewoon écht niet van dierlijk vlees te onderscheiden. Als haar naam niet VEGAN catering was, had ik het niet vertrouwd.

    Ik vind vleesopvolgers hartstikke lekker, maar zó realistisch als dit geroosterde vlees is echt next level. Wel perfect om je vleesetende oom voor de gek te houden!

    Bij de moksie metie zat gelukkig ook nóg een typisch Surinaams gerecht: POM! Dit is een ovenschotel met als basisingrediënt de wortelknollen van tayer. Pom wordt ook vaak op broodjes gegeten. En deze pom, lieve mensen, was echt heerlijk.

    Kelly heeft ook regelmatig seizoens- of feestdaggerelateerde specials, waarbij een deel van de opbrengsten naar een goed doel gaat! Zo had ze met de Pride een aantal regenboog-gekleurde gerechten, waarbij 80% van de opbrengst naar een organisatie ging die zich inzet voor lhbti+ gemeenschap in Polen. 

    En met de kerst biedt ze vegan gourmetschotels en kerst catering!

    Dennis

    Dennis

    Hi! Ik ben Dennis, bioloog gespecialiseerd in dierenwelzijn en ethiek en een diehard vegan foodie die jou graag laat zien hoe makkelijk, leuk, divers en logisch een vegan lifestyle is.  

    Lees meer

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.