Scroll direct naar
Als je in de buurt van Rotterdam woont en net als ik gek bent op Surinaamse en Aziatische specialiteiten, dan moét je de kant-en-klare maaltijden van Vegan Catering 010 eens geprobeerd hebben (en regelmatig blijven proberen).
Kant-en-klare vegan Surinaamse en Aziatische maaltijden
Bezorgt in Rotterdam, Capelle, Nieuwerkerk, Krimpel en Schiedam
Wekelijks wisselend aanbod
Alleen te bestellen via de DM's op de Instagrampagina
Vegan Catering 010 wordt gerund door Kelly, een schat van een mens die bi-zar lekkere vegan versies van bekende (en minder bekende) Surinaamse en Aziatische gerechten maakt.
Haar (nu nog) kleine startup verdient wat mij betreft alle aandacht en liefde, want man man man wat is dit een goede kwaliteit eten. Het aanbod van Vegan Catering 010 wisselt wekelijks, dus houd vooral de Insta pagina in de gaten om te zien welke lekkernijen je nu weer via de DM’s kunt bestellen.
Als echte roti-fan moest en zou ik haar roti proberen, and I was not disappointed! Goeie dikke rotiplaat, flinke portie goed gekruide aardappeltjes en ohhhh die tempeh!
Ook probeerde ik haar moksie metie, een traditioneel Surinaams gerecht. Dit betekent letterlijk “gemengd vlees” en bestaat uit een mix van geroosterd kippen- en varkensvlees. Ik weet niet hoe ze het doet, maar de vegan variant die Kelly maakte was bijna eng om te eten. Ik heb in de eerste 22 jaar van m’n leven meer vlees gegeten dan ik ooit nog goed kan maken, en dit vegan vleesch was gewoon écht niet van dierlijk vlees te onderscheiden. Als haar naam niet VEGAN catering was, had ik het niet vertrouwd.
Ik vind vleesopvolgers hartstikke lekker, maar zó realistisch als dit geroosterde vlees is echt next level. Wel perfect om je vleesetende oom voor de gek te houden!
Bij de moksie metie zat gelukkig ook nóg een typisch Surinaams gerecht: POM! Dit is een ovenschotel met als basisingrediënt de wortelknollen van tayer. Pom wordt ook vaak op broodjes gegeten. En deze pom, lieve mensen, was echt heerlijk.
Kelly heeft ook regelmatig seizoens- of feestdaggerelateerde specials, waarbij een deel van de opbrengsten naar een goed doel gaat! Zo had ze met de Pride een aantal regenboog-gekleurde gerechten, waarbij 80% van de opbrengst naar een organisatie ging die zich inzet voor lhbti+ gemeenschap in Polen.
En met de kerst biedt ze vegan gourmetschotels en kerst catering!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!