Scroll direct naar
Overnight chiapudding is echt een ding en ik snap wel waarom! Gezond, lekker en super fijn als je ontbijtje al klaarstaat in de ochtend. Gecombineerd met koffie en banaan is het een echt powerontbijtje.
Chiazaad wordt met recht een superfood genoemd. Het is rijk aan omega-3 vetzuren waardoor je nooit meer vis hoeft te eten, het zit vol antioxidanten, kalium, voedingsvezel en ijzer. Het bevat ook veel calcium, hoewel er wordt gedacht dat je lichaam het calcium uit zaden slecht opneemt. Ze zijn laag in verzadigde vetten en de omega-3 vetzuren verhogen het ‘goede’ HDL-cholesterol, wat beschermend werkt tegen hart- en vaatziekten.
Voor de lichtere ontbijters onder ons is enkel de chiapudding een lekker luchtig en eiwitrijk ontbijt van 362 kcal en wel 30 gram eiwit. De wat zwaardere ontbijters (zoals ik) kunnen er bijvoorbeeld nog 30 gram havermout, een banaan en ander fruit aan toevoegen om uit te komen op zo’n 570 kcal en 37 gram eiwit.
Ingrediënten voor de chiapudding:
- 20 gram chiazaad
- 30 gram vanille eiwitpoeder
- Halve banaan
- 175 ml havermelk
- 1 shot Espresso (ongeveer 30ml),
- Halve theelepel kaneel
- Snufje zout
Hoe maak je het
Meng de avond van tevoren de havermelk, banaan, kaneel, espresso, eiwitpoeder, en zout in een blender. Doe de chiazaadjes in een groot glas en voeg het mengsel eraan toe. Roer goed door, laat 5 minuten staan en roer vervolgens nog eens goed door. Laat het een nachtje in de koelkst staan. Is de pudding de volgende ochtend te dik, roer er dan nog een klein beetje havermelk doorheen. Je kan de chiapudding zo’n 3 dagen bewaren in de koelkast.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!