Scroll direct naar
Van alle reizen die ik heb gemaakt, was Zuid-Afrika de allermooiste. Wildlife spotten, waanzinnige landschappen doorkruizen, stappen in Kaapstad en de geweldige mensen leren kennen. In mei zou ik voor de tweede keer gaan, ditmaal met m’n moeder, maar toen kwam corona…
Maar als kleine troost kwam de Albert Heijn met een nieuw vegan verspakket voor Zuid-Afrikaanse boboti! Ben ik er toch nog een beetje geweest ;) Ik moet zeggen, hij is wel wat anders dan hoe ik mij de boboti’s uit Zuid-Afrika herinner, maar lekker is ie absoluut!
Ik ben trouwens sowieso fan van verspakketten. Supermakkelijk en doordat je alleen koopt wat je echt nodig hebt, is het vaak in verhouding ook nog een stuk goedkoper dan alles los kopen.
Ingrediënten (voor twee personen)
- 1 Zuid-Afrikaanse boboti verspakket (Albert Heijn)
- Crème fraîche – verschillende plantaardige varianten in elke supermarkt. Deze haver fraîche van de Albert Heijn deed het goed!
- Gehakt – Ook met vegan gehakt heb je keuzestress tegenwoordig. Ik nam nu de rulstukjes van AH eigen merk, slechts €1,59. Maar het vegan gehakt van Naturli, Iglo (vriesvak) en Garden Gourmet zijn ook allemaal lekker!
- 75 – 100 gram rijst p.p.
Hoe maak je het
- Maak de groenten schoon en snij alles in stukjes.
- Fruit het uitje tot glazig.
- Voeg het gehakt toe en bak gaar.
- Kook ondertussen de sperzieboontjes alvast een paar minuten beetgaar, of stoom ze even in de magnetron.
- Voeg alle groenten en de knoflook (maar nog niet de appel) toe en vak 2-3 minuten op hoog vuur.
- De boboti kruidenpasta en 200 ml water toe en laat 10 minuten afgedekt stoven op matig vuur. Af en toe roeren.
- Voeg de appel en de sperziebonen toe en laat nog 2 minuten meestoven.
- Voeg tot slot de crème fraîche toe en breng al roerend aan de kook.
Eet smakelijk!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!