Scroll direct naar
Dit is nou écht een comfort-maaltijd. Pasta is natuurlijk altijd lekker en dan helemaal met zo'n romige saus. Maar de toevoeging van deze combinatie groenten maakt 'm echt heerlijk en ook nog voedzaam! 🙋🏻♀️
Ik ben altijd gek op de bite van doperwtjes, vooral in een pastagerecht als deze. En de toevoeging van citroensap- en rasp brengt de smaken naar een hoger level!
Ingrediënten
Twee tot drie personen
- 180 gram spaghetti of pasta naar keuze (ik gebruikte spelt spaghetti)
- 1 courgette
- 125 gram bevroren doperwtjes
- 1 citroen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 250 mililiter vegan room
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 200 gram spinazie
- Optioneel: geroosterde pijnboompitjes
Bereiding
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de courgette in plakjes en grill ze in een (grill) pan in een laagje olie tot ze mooi goudbruin kleuren (circa 5 minuten aan beide kanten). Besprenkel met wat zout en houd apart.
- Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit met een laagje olie glazig in de pan en voeg vervolgens de spinazie toe. Bak deze eventjes mee.
- Voeg vervolgens de room, doperwtjes, rasp én sap van 1 citroen toe. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
- Voeg de gekookte pasta toe en meng goed met de saus. Laat zo nodig een beetje indikken zodat de saus een mooi laagje om de pasta vormt.
- Serveer de pasta met de gegrilde courgette, edelgistvlokken of vegan parmezaanse kaas en eventueel wat geroosterde pijnboompitjes.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!