Scroll direct naar
Ik ben echt gek op tjap tjoy en ben heel blij met dit mega makkelijke recept. Je zet in een handomdraai een grote pan voor het hele gezin op tafel en je kunt ‘m vullen met alle groenten die je maar wilt! En het mooiste is: amper afwas ;)
Na wat experimenteren zijn we uitgekomen op dit supersimpele recept. De combinatie met de dikke udon noedels die je er super easy doorheen gooit, maakt 'm af. De liefhebber kan er nog een eiwitbron aan toevoegen, zoals tofu of vegan kipstuckjes.
Ingrediënten (4p)
- 400g wortels
- 100g champignons of shiitake
- 2-3 paprika’s
- 250g peultjes of sperziebonen
- 600g udon noodles (Amoy)
- 3 bosuitjes
- 200g taugé
- 1-2 teentjes knoflook
- 3 el sojasaus
- 2cm verse gember of 1el gehakte gember uit een potje.
- 2 el mushroom saus (Toko: Healthy boy Vegetarische Champignonsaus. Jumbo: Lee Kum Kee Roerbaksaus met Paddenstoel Vegetarisch. Alternatief Albert Heijn: Lee kum kee Hoisin saus)
- ½ groente bouillon blokje oplossen in 75ml water
- Optioneel: 1el maïzena met 2el water (extra binding)
Vegan tjap tjoy maken
- Snijd alle groenten in grove stukken of reepjes en bak op middelhoog vuur in een scheutje olie. Begin met de wortel en boontjes, gevolgd door de paprika en paddenstoelen.
- Zodra de groenten gaar kleuren, voeg de knoflook fijngesneden en de bosui toe en wok 1 min mee.
- Voeg de sojasaus, mushroomsaus, groente bouillon en maizena toe en laat al roerend pruttelen totdat de saus bindt en indikt.
- Voeg de noedels en taugé toe en wok nog 2 min mee. Eet smakelijk!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!