Scroll direct naar
Tikka masala, ik ben er echt gek op. Smaakvol, makkelijk en eiwitrijk!
Ingrediënten voor vier personen:
- 200gr rode linzen (ongekookt)
- 400 gram kikkererwten,
- 1 grote ui,
- 1 bloemkool,
- 2 cm verse gember fijngesneden,
- 2 teentjes knoflook,
- 2 tl komijnpoeder,
- 2 tl kurkuma,
- 1 tl paprikapoeder,
- 1 tl chilipoeder,
- 2 a 3 tl garam masala,
- 500 gr gezeefde tomaten,
- 140 gr geconcentreerde tomatenpuree,
- 100 ml water,
- 200 ml kokosmelk (voor minder calorieën: kokosdrink van @alpro).
Tip: ook lekker met vegan naanbrood! O.a. te krijgen bij Ekoplaza. Geen zin om daarheen te gaan? Vegan libanees brood ligt in elke supermarkt. Niks zeggen tegen Indiërs.
Hoe maak je het
- Fruit het uitje in olie.
- Zet het vuur laag en bak alle kruiden 1-2 minuten mee.
- Pers de knoflook en bak 1-2 min mee (laat je knoflook niet verbranden!).
- Voeg de gezeefde tomaten, tomatenpuree en de kikkererwten toe. Goed roeren.
- Doe nu de linzen samen met het water en kokosmelk erbij en kook dit in 15-20 min gaar in de vloeistof.
- Rooster de bloemkool op hoog vuur in een aparte pan (in de oven kan ook) zodat de bloemkool wat kleurt.
- Voeg toe aan de pan en laat nog 3 minuten meepruttelen.
Voor een traditionelere tikka masala inclusief de plantaardige ‘kip’: marineer plantaardige kipstuckjes minstens 30 min van tevoren in plantaardige yoghurt en met 1 tl paprikapoeder, 1 tl garam masala, 1 tl komijnpoeder, en 1 el kurkuma en roer door elkaar. Bak de stuckjes gaar in de pan!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!