Scroll direct naar
Vegan spaghetti bolonese Dit is mijn plantaardige, eenvoudige, snelle, gezonde, go-to bolognese recept! Ook ideaal als je meer groente wilt eten of de kids dat wilt laten doen. Je zet dit gerecht in slechts 20 minuten op tafel.
Bij een linzen-bolognese laat men de linzen ook vaak gaarpruttelen in de saus. Is ook heerlijk, maar je kunt de linzen ook al gaar toevoegen als je minder tijd hebt. In dit recept doe ik dat laatste. De vegan Parmezaanse kaas van Violife maakt 'm voor mij helemaal af.
In deze video (op mijn Insta) zie je in 30 seconden hoe je 'm maakt.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 100 – 200 gr geraspte wortel
- 250 gr kastanjechampignons
- 1 courgette
- 400 gr linzen uit blik
- 400 gr gepelde tomaten
- 500 ml passata
- Pasta naar keuze (ik gebruikte hier de biologische Linguine integrali organic vegan van de Appie)
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blokje bouillon
- 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 10 gr sali, gesneden in dunne reepjes
- Geraspte vegan Parmezaanse kaas (Violife)
- Peper/zout naar smaak.
Vegan Spaghetti Bolognese maken
- Snipper de ui, snijd de courgette, wortel, paddenstoelen en de knoflook fijn.
- Verhit een beetje olie in een ruime (wok)pan, en fruit de ui en knoflook tot glazig.
- Voeg de wortel, courgette en paddenstoel toe en vaak ±5 min beetgaar op middelhoog vuur.
- Voeg de linzen, Italiaanse kruiden, Sali, bouillonblokje toe en bak 2-3 minuten mee.
- Voeg de gepelde tomaten en passata toe, meng grondig en laat zo’n 10 minuten zachtjes gaarpruttelen en indikken.
- Kook ondertussen de pasta en bestrooi met vegan Parmezaan.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!