Scroll direct naar
Heel veel makkelijker dan deze romige paddenstoelenpasta wordt het niet, lieve mensen! Wie ruikt de paddenstoelengeur door z’n beeldscherm?!
Ingrediënten voor 4 personen:
- (Volkoren)pasta,
- 2 uitjes,
- 1 grote teen knoflook,
- 400 gr kastanjechampignons,
- 200 gr paddenstoelenmix voor pasta,
- 2 courgettes,
- 250 ml soja (light) kookroom,
- Italiaanse kruiden,
- Zwarte peper
- en voor de liefhebber: rode peper.
Hoe maak je het
- Fruit het uitje tot glazig.
- Snijd de champignons en de paddenstoelenmix naar eigen voorkeur en voeg toe.
- Zelfde met de courgettes en bak het geheel gaar.
- Kook ondertussen je pasta net niet helemaal gaar, want die gaat nog even mee de pan in!
- Voeg de Italiaanse kruiden, zwarte en rode peper naar smaak toe en bak 2-3 minuten mee.
- Voeg vervolgens de room toe en laat 3 minuten zacht pruttelen. Regelmatig roeren.
- Laat tot slot de pasta nog 5 minuutjes zachtjes meepruttelen.
Q: Huh maar Dennis, jouw pasta ziet er niet uit alsof het mee de pan is in geweest?!
A: Klopt, ik dacht dat het er voor de foto mooier/schoner uit zou zien als de pasta er nog netjes onder lag. Maar ik kan je verzekeren dat het toch lekkerder is om de pasta wel al in de pan te gooien. Dan neemt het lekker die paddo-smaak op!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!