Scroll direct naar
Op zoek naar een origineel, gezond en makkelijk vegan pasta recept? Zoek niet verder, want dit recept is echt goud! Het is een klassieker van Mirek, in een vegan jasje gestoken. De romige venkelsaus is écht weer eens iets anders en de plantaardige balletjes maken 'm af.
Deze Italian Style Meatballs maken ‘m helemaal af. Beyond Meat blijft toch wel echt de godmother van de vleesopvolgers hoor🏆 Je proeft gewoon de miljarden die partijen Leonardo DiCaprio en Bill Gates investeerden in Research & Development om dit product te ontwikkelen📈
Ik maakte een filmpje waarin ik de bereiding laat zien in minder dan een minuut.
Klik hier voor mijn filmpje op Instagram.
Ingrediënten (4 personen)
- 1 flespompoen
- 2 venkels
- 2 pakjes Beyond Meatballs
- Pasta naar keuze (hier had ik de kleurrijke fusilli van linzen)
- 120g zongedroogde tomaatjes (Julienne gesneden)
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- Tijm naar smaak
- Blokje bouillon
Bereiding
- Verwarm de oven op 220 graden (grill). Schil de pompoen en snijd in blokjes. Snijd 1 venkel in grove stukken. Bewaar de groene venkeltakjes ter garnering.
- Plaats op een ovenplaat op bakpapier, besprenkel met olijfolie, tijm, zout en peper naar smaak). ±20 min in de oven.
- Kook de pasta en maak ondertussen de venkelsaus: snijd de ui, knoflook en tweede venkel fijn. Fruit de ui tot glazig in een sauspan, voeg dan de knoflook toe en vervolgens de venkel. Bak ±3 min gaar op middelhoog vuur. Voeg 200 ml bouillon toe aan de venkel en laat 5 min pruttelen. Pureer tot een gladde, dikke venkelsaus. Prrrt.
- Bak de balletjes gaar en meng de pasta door de venkelsaus.
- Voeg de groenten uit de oven toe, garneer met zongedroogde tomaat, venkeltakjes en tot slot de balletjes.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!