Scroll direct naar
Vegan, makkelijk, snel en boordevol groenten! Tajine is zowel de naam van het gerecht als van de aardewerken stoofpot waar het traditioneel in wordt bereid. Geen zorgen, die heb ik ook niet.
Je kunt met dit recept zelf eindeloos variëren met je favoriete (of leftover) groenten en gedroogd fruit. En vervang de couscous ook eens door parelcouscous voor een bijzondere bite!
Ingrediënten (4p)
- 1 flespompoen
- 2 paprika’s
- 3 tomaten
- 200ml tomatenpassata
- 1 grote of 2 kleine uien
- 400g kikkererwten
- 2 teentjes knoflook
- 1 sinaasappel (rasp en sap gebruiken)
- Handje rozijnen (of ander gedroogd fruit, zoals abrikoos)
- 75g p.p. volkoren couscous (ook lekker: parelcouscous)
- 1-2 el tajine kruiden (bijv van Souq) OF ras el hanout
- Optioneel: koriander of peterselie
Vegan tajine maken
- Snijd de ui en knoflook fijn en de groenten in blokjes van 1.5cm (tip: dunschiller voor de pompoen!)
- Fruit de ui tot glazig in een scheutje olie in een diepe pan (waar een deksel op kan)
- Voeg de kruiden en knoflook toe, bak 1 minuut en voeg vervolgens de groenten en passata erbij. Goed roeren en laten pruttelen.
- Rasp én pers de sinaasappel en voeg beide toe. Bewaar evt. wat rasp ter garnering.
- Voeg de afgegoten kikkererwten en rozijnen toe en laat het geheel met deksel 10 min zachtjes pruttelen tot de pompoen gaar is. Bereid ondertussen vast de couscous volgens instructies op verpakking.
- Voeg nog koriander (of peterselie), peper en zout toe naar smaak.
Eet smakelijk!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!