Scroll direct naar
Lasagne is voor veel mensen het lievelingseten, dus wat een geluk dat je ‘m net zo makkelijk veganistisch maakt! Een stuk gezonder, duurzamer en diervriendelijker ook, want er is weinig zo ongezond, milieubelastend en vooral dieronvriendelijk als dierlijke kaas en rundergehakt.
Lasagne is trouwens ook echt een topgerecht om te serveren tijdens een etentje als je niet nog van alles in de keuken wil hoeven doen terwijl je gasten er al zijn. Maak ‘m van tevoren, ga lekker met je volle aandacht met je gasten zitten wijnen en kletsen, schuif ‘m 45 minuten voordat je wilt eten ontspannen in de oven, loop super casual terug naar je gasten en ga door met wijnen.
Ingrediënten (4-5 personen)
- Volkoren lasagnebladen (ongeveer 250gr)
- Twee zakken van 400gr Italiaanse roerbakgroenten
- Drie courgettes
- Twee grote potten pastasaus (Grand Italia is lekker!)
- Een grote ui
- Twee teentjes knoflook
- Geraspte plantaardige kaas, bijvoorbeeld van Violife (Albert Heijn), Wilmersburger (Jumbo), Smaakt of Nature & Moi (Plus) of als je er één in de buurt hebt: Veggi Filata (Ekoplaza).
- Edelgistvlokken (VERGETEN OP DE FOTO!)
Optioneel: gooi er plantaardig (rul)gehackt doorheen, zoals van de Albert Heijn of van de Vegetarische Slager. Dit bevat trouwens meer eiwitten dan echt gehakt.
Hoe maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Fruit het uitje en bak de roerbakgroenten + knoflook (niet te) gaar in een grote wokpan.
- Voeg alle pastasaus toe en laat even pruttelen.
- Voeg peper toe naar smaak. Snijd ondertussen de courgette in plakjes.
- Begin met stapelen in een ovenschaal: saus, pastabladen, courgette, repeat.
- Eindig met een laag saus en bestrooi met edelgistvlokken (funfact: 46 gr eiwit/100 gr. What?!).
- Bedek de top vervolgens met een laag van de plantaardige geraspte kaas.
- 45 minuten in de oven!
Buon Appetito!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!