Diner
Recepten
4 juli 2021
Scroll direct naar
Deze stoof met kurkuma en kikkererwten ging helemaal viral als #TheStew en ook wij zijn fan! Dus we besloten er een eigen, frisse, gezonde draai aan te geven.
Je maakt 'm in slechts 20 minuten en met weinig ingrediënten! In dit filmpje zie je in 30 seconden hoe je 'm maakt.
Ingrediënten
- 2 blikken (a 400 g) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik (400 ml) fairtrade kokosmelk
- 1 courgette
- 400g spinazie
- 300g Alpro kokosyoghurt
- 1 grote of 2 kleine teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 middelgrote uien, fijngesneden
- 3cm gember, geschild en fijngesneden
- 2tl kurkuma
- 300 ml bouillon (half bouillonblokje)
- 10g verse munt
- Optioneel: 1tl chiliflakes, 1 limoenblaadje
- Scheutje olijfolie
Bereiden
- Snijd de ui en snijd de gember, knoflook fijn en de courgette in blokjes.
- Fruit de ui tot glazig en voeg dan de gember, knoflook en de courgette toe. Bak kort op hoog vuur.
- Voeg 2 tl kurkuma toe, roer goed en voeg de optionele chiliflakes toe.
- Bak tot de kikkererwten mooi bruin kleuren.
- Schep dan een kwart uit de pan en houd apart.
- Schenk de kokosmelk, 300ml water en bouillonblokje (optioneel: limoenblaadje) in de pan en laat pruttelen.
- Belangrijke stap! Stamp met een lepel, vork of stamper de kikkererwten een beetje stuk. Hierdoor komt de zetmeelvrij uit de kikkererwten, wat zorgt voor binding.
- Laat 20 min pruttelen op laag voor zonder deksel tot de gewenste dikte.
- Laat roerend de spinazie slinken in de pan.
- Schep op het bord, schenk ± 30g kokosyoghurt eroverheen en garneer met de apart bewaarde kikkererwten en blaadjes munt.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!