Scroll direct naar
Als je je even helemaal in Spanje wilt wanen, maak dan deze heerlijke paella boordevol groenten en een bijzondere, romige twist. Gezond, simpel en snel!
Dit op en top zomerse gerecht maak je in één van en zet je binnen 25 minuten op tafel. Met de juiste kruiden creëer je de typische paella smaak en de kokosmelk maakt 'm lekker romig. Je kunt uiteraard zelf eindeloos variëren met je favoriete groenten!
Vegan paella ingrediënten (3 - 4 personen)
- 200g erwten
- 3 paprika’s
- 200g sperziebonen
- 200g cherrytomaten
- 1 kleine broccoli
- 1 grote of 2 kleine uien
- 2 teentjes knoflook
- 400g zilvervliesrijst (of paellarijst)
- 400ml kokosmelk
- 1 tl saffraandraadjes (1 potje AH 0,05g)
- 3tl cayennepeper
- 5tl paprikapoeder (optioneel: 1tl gerookte paprikapoeder)
- 1 tl rozemarijn (niet op foto, oeps)
- 3 el citroensap
- 1 blokje groentebouillon
- Olijfolie en snufje zout
Vegan paella maken
- Snijd de groenten. Halveer de tomaatjes.
- Bak in een diepe pan (waar een deksel op kan) de ui tot glazig in een scheut olie.
- Voeg de groenten, cayenne, paprikapoeder, citroensap, knoflook en eventueel een snufje zout toe en roer goed. Vervolgens de tomaatjes, saffraan en rozemarijn.
- Voeg de kokosmelk, rijst, bouillonblokje en 600ml water toe en breng aan de kook. Laat 12-15 min zachtjes pruttelen met de deksel erop.
- Regelmatig roeren, vooral over de bodem. Voeg af en toe water toe als de groenten en rijst niet bedekt zijn met een laagje water. Het is klaar als de rijst beetgaar is.
Eet smakelijk!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!