Scroll direct naar
Dit Chinese gerecht is zó simpel maar heeft toch zo’n kenmerkende, bijzondere (maar toch toegankelijke) smaak! Perfect als je echt eens iets anders wilt (laten) proeven. Ik ben er fan van!
Je kunt met dit recept zelf eindeloos variëren met je favoriete (of leftover) groenten. De maïzena zorgt daarnaast voor een heerlijke, stroperige consistentie van de saus.
Ingrediënten (3-4p)
- 375g Tofu
- 3 paprika’s
- 450g kastanjechampignons
- 3 el Lee Kum Kee zwarte bonen knoflooksaus
- 2 uien
- 2 tl gehakte gember of verse gember (1cm)
- 2 el maïzena
- 75g rijst pp
- 2-3 lente-uitjes
- Chili flakes naar smaak
Bereiding
- Snijd de tofu in blokjes van 1x1cm, wok bruin in een scheutje olie en zet apart. Kook ondertussen alvast de rijst.
- Snijd de ui fijn en fruit tot glazig in een nieuw scheutje olie.
- Snijd de paprika en champignon in grove stukken en wok ±4 min op middelhoog vuur.
- Voeg de zwarte bonensaus en de gember toe en bak ± 2 min mee.
- Los de maïzena op in 75ml koud water en voeg toe aan de pan, samen met de tofu en chili naar smaak. Goed roeren (roer de tofu niet kapot!) en laat ± 4 min zachtjes meepruttelen.
- Serveer met rijst en garneer met lente-ui!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!