Diner
Recepten
10 augustus 2020
Scroll direct naar
Op zoek naar een frisse, zomerse salade die ook lekker vult? In deze hitte is deze supermakkelijke Thaise salade echt perfect. In een handomdraai klaar, want je wilt met deze temperatuur niet te lang in de keuken hoeven staan.
Ingrediënten (2-3 personen)
Salade
- Chinese kool (of babyspinazie, rucola, sla)
- 1/2 Komkommer
- 1 Mango
- 100 gram Taugé
- 1 rode peper
- Koriander
- 2 lente-uitjes
- Optioneel: voeg wat crunch toe, zoals gehakte walnoten, cashews of pompoenpitten.
Dressing
- 100ml tomatenpuree
- 1 tl sesamolie
- 1 tl pindakaas
- 1cm verse gember
- 1 el soya saus 1 el
- 1 rode peper (of 1 tl sambal)
Hoe maak je het
- Begin met de dressing: Mix alle ingrediënten voor de dressing met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde dressing.
- Voeg rode peper of sambal toe naar smaak. Hij mag best goed pittig zijn, dat is straks lekker met de frisse mango! Zet de dressing alvast in de koelkast.
- Snijd de kool en leg deze onderin de schaal.
- Snijd de komkommer in lange repen met een dunschiller of kaasschaaf en leg over de kool.
- Dan de taugé, de in repen gesneden mango en de (rest van) de rode peper.
- Bestrooi met de bosuitjes, de koriander, eventueel de crunch en tot slot dressing naar smaak.
Eet smakelijk en houd je hoofd koel!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!